איך חרדים מתגברים על קשיי התאקלמות באקדמיה?
דברים שרואים שם מתחילים כאן: לקראת היום הפתוח המקוון לתואר שני לחברה החרדית באוניברסיטה העברית, רכזת הסטודנטים החרדים באוניברסיטה, הדוקטורנטית שרה גאדו, על מערכת ליווי וסיוע יוצאת דופן, הסוללת את דרכם של בוגרי ובוגרות החינוך החרדי לצמרת עולם האקדמיה ולהצלחה מוכחת בשוק התעסוקה
- בשיתוף האוניברסיטה העברית
- כ"ב ניסן התשפ"ד
- 3 תגובות
בשנים האחרונות נרשמת עלייה חדה במספר החרדים הפונים ללימודי השכלה גבוהה ונדמה שתופעה זו רק הולכת ומתעצמת משנה לשנה. אולם המעבר מהמסגרות החינוכיות החרדיות המסורתיות לזירה האקדמית המודרנית, כרוך באתגרים מורכבים. הדוקטורנטית שרה גאדו, בוגרת סמינר 'החדש' בירושלים, אשר כיהנה בארבע השנים האחרונות כרכזת הסטודנטים החרדים באוניברסיטה העברית מטעם היחידה לשוויון הזדמנויות בדיקנט הסטודנטים, משתפת באתגרים שליוו אותה לאורך שנות הלימודים: "כסטודנטית חרדית חוויתי קשיי התאקלמות והגירה רבים. המעבר מהעולם החרדי לעולם האקדמי והמחקרי, דורש היכרות עם תרבות שונה ולימוד שפה חדשה לחלוטין. מאחר והזדהתי עם הקושי של הסטודנטים החרדים הרבים שבאים ללמוד באוניברסיטה העברית, החלטתי לשמש בתפקיד שמהווה עזר לסטודנטים החרדים, לפשט תהליכים ולהנגיש מידע חשוב לאורך שנות התואר. זאת במקביל ללימודי תואר שני בחינוך".
מדוע יש צורך ברכזת ייעודית לסטודנטים החרדים?
"בתפקידי כרכזת דאגתי לסטודנטים והסטודנטיות מהחברה החרדית להנגיש את כל מעטפת הזכויות המגיעה להם מטעם האוניברסיטה העברית והמועצה להשכלה גבוהה, כולל חונכויות וכן ארגון אירועים חברתיים, תיווך מרתוני לימודי, סיוע במלגות, ליווי סטודנטים חרדים וצמצום נשירה".
באילו היבטים מתקשים בוגרי החינוך החרדי?
"אולי תתפלא לשמוע, הרבה מן העבודה היא ליווי אישי ומתן תחושת ביטחון אשר לעתים קרובות נעדרת במקומות זרים וחדשים. בימי אוריינטציה לסטודנטים שנה א' ההכוונה שלי התמקדה ב'הון' שיש בידיהם לעומת שאר הסטודנטים- - הון תורני, שהוא לא פחות חשוב. המסר של אנחנו לא מרימים ידיים בשום שלב, הוא קריטי בעבודה היום יומית מולם, וזו, בין היתר, הסיבה שאחוזי המסיימים ומקבלי התואר באוניברסיטה העברית הם כה גבוהים".
גאדו מציינת היבטים נוספים: "המנטור של הסטודנטים מלווה את בוגרי ובוגרות החינוך החרדי בפריזמה רחבה. לרבות טיפול בחשש מטכנולוגיה באמצעות הדרכת שימוש באתרי האוניברסיטה והספרייה וכיצד יש לחפש בהם את החומרים הרלוונטיים".
אילו יתרונות מעניקה האוניברסיטה העברית לסטודנטים החרדים?
"האוניברסיטה העברית היא ספינת הדגל של האקדמיה בארץ. הנחת המוצא היא שמי שבחר ללמוד באוניברסיטה המובילה בישראל לא חיפש חיים קלים ואנחנו מכירים בזה. בחורים מצטיינים מעולם הישיבות אשר רוצים להצטיין גם באקדמיה, מקבלים באוניברסיטה העברית את המענה המדויק והנרחב ביותר על מנת שהמטרה הזו תתגשם במלואה".
חולמים ללמוד במקום של מצויינות? לחצו כאן>>>
שרה מונה שורה של מיזמים ייעודיים שהוקמו באוניברסיטה העברית עבור המגזר החרדי: "באוניברסיטה העברית ישנה בשנה הראשונה הדרכת מנטורינג ייחודית לחברה החרדית. כמו כן הקמנו מועדון סטודנטים ייעודי עבור התלמידים החרדים, בו מקפידים על תנאי כשרות מחמירים. המועדון הוא מרחב חשוב המייצר נטוורקינג חרדי עבור התלמידים הללו. בהפסקות הם נפגשים עם קבוצת אנשים השווים שלהם וזה מאוד מעצים ומקדם אותם".
עוד מפרטת שרה: " סטודנט חדש שמעונין לברר על מלגות ומתבייש לדבר על כך עם חבריו, דווקא המעגלים האלה שיצרנו לתמיכה מקלים את התהליך, במיוחד כשהם פוגשים אנשים בעלי רקע דומה להם. יתרונות אלה ואחרים, מהווים אבני דרך להצלחה באקדמיה בקרב הסטודנטים מהחברה החרדית", מסכמת.
בואו להתרשם ממגוון החוגים והמסלולים, ומערכת התמיכה של האוניברסיטה העברית עבור החברה החרדית:
ביום הפתוח המקוון לתואר שני לחברה החרדית- יום שלישי 21.5 בשעה 20:30
חולמים ללמוד במקום שמקדם סטנדרטים של מצויינות ומחקר פורץ דרך? לחצו כאן>>>
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות