תוספת מושלמת
מתכון לבורקס בשר מקמח מצה מושלם
מתכון לבורקס במילוי בשר טעים ומוצלח, בתוספת של רוטב פטריות תקבלו מנת פתיחה מושלמת
- נועם זיגדון
- ט"ז ניסן התשפ"ד
- 2 תגובות
בורקס בשר מקמח מצה מושלם צילום: נועם זיגדון
מתכון לבורקס בשר מקמח מצה מושלם / נועם זיגדון
המצרכים לבורקס בשר מקמח מצה מושלם:
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל
לבצק: (מספיק לרולדה אחת)
- 2 כוסות קמח מצה דק
- 2 ביצים L
- ½ כוס שמן
- 1 כפית שטוחה מלח
- ¾ כוס מים רותחים (במידה והבצק פירורי מידי מוסיפים עוד ¼ כוס מים)
למילוי הבשר: (מפסיק ל-2 רולדות)
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 3 כפות שמן
- 500 גרם בשר טחון
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית מלח
- ½ כפית הל טחון
- ¼ כפית פלפל שחור
לרוטב פטריות:
- 2 כוסות מים
- בצל קטן קצוץ-לא חייב
- 1 קופסא פיטריות חתוכות
- 1 קופסא פטריות שלמות
- 1 כף אבקת מרק פיטריות
- 1 כפית מרק עוף
- פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- ¼ כפית כורכום
- 2 כפות שמן
- מלח
אופן ההכנה לבורקס בשר מקמח מצה מושלם:
הכנת מילוי הבשר:
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומשחימים מעט את הבצל מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עד לקבלת גוון אפור, מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד לצמצום נוזלים
הכנת הבורקס:
- מערבבים היטב את מצרכי הבצק עד לאיחוד
- מכסים את הבצק ומניחי בצד למשך 10 דקות
- פותחים את הבצק בין שני דפים למלבן בעובי 1 ס"מ
- במרכז הבצק מניחים ממילוי הבשר ובעזרת הנייר מגלגלים בעדינות לרולדה
- מברישים בביצה ומפזרים שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° מעלות ואופים במשך כ-45 דקות
הכנת רוטב פטריות:
- מרתיחים את המים ומכניסים את הבצל והפטריות
- מתבלים ומבשלים כרבע שעה
- מוסיפים 1 כף קמח מצה + 1/2 כוס מים
- מבשלים 5 דקות נוספות ומערבבים הייטב לקבלת רוטב חלק
- שופכים מעט מעל הבורקס בעת ההגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות