עם טיפ מיוחד
טעימים ועסיסיים: מתכון לחמוצים יפניים
מתכון מעולה לחמוצים עם שלל ירקות, מתובלים בטוב טעם ומעניקים עסיסיות לכל ארוחה | מתאים כסלט לסעודת החג | בעת ההגשה ניתן לזלף מעט צ'ילי מתוק ויש לכם מנת חמוצים מושלמת
- חני לוין
- י' ניסן התשפ"ד
חמוצים יפניים צילום: ניצה בן ישי
מתכון לחמוצים יפניים / ניצה בן ישי
המצרכים לחמוצים יפניים:
(אין כמויות מדויקות לירקות, אפשר לשים יותר או פחות לפי מה שאוהבים)
- כרוב חתוך גס
- פרחי כרובית
- גזר חתוך לרצועות
- סלרי
- גמבה חתוכה לרצועות
- שיני שום שלמות
- פרוסות לימון
- 4 כוסות מים
- 1 כוס חומץ
- 5 כפות סוכר
- 2 כפות מלח
- 1 כף ג'ינג'ר טחון (או שורש טרי קצוץ )
אופן ההכנה לחמוצים יפניים:
- מניחים את הירקות בסיר, (חוץ מהלימון והשום), אחרי שטיפה כמובן, כשהם חתוכים
- מבשלים אותם כ 20 דקות עד שהם מתרככים מעט
- מוציאים את הירקות עם כף (מסננת) לצנצנת מעוקרת.
- בסיר קטן בנפרד מכניסים: מים, חומץ, סוכר, מלח וג'ינג'ר ומבשלים עד שהסוכר והמלח נמסים.
- יוצקים את תערובת המים והחומץ על הירקות שבצנצנת ומוסיפים שיני שום שלמות ופרוסות לימון.
- דואגים שהמים מכסים את כל הירקות, והמכסה אטום.
- מניחים לצנצנת להתקרר ולאח"מ מעבירים למקרר לפחות ל 3 שעות.
- לאחר 3 שעות החמוצים מוכנים לאכילה
- טיפ: לפני ההגשה ניתן לזלף צ'ילי מתוק, ולערבב
- החמוצים טעימים הרבה יותר לאחר מספר ימים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות