חגיגית ומוצלחת
מנה מושלמת לחג: מתכון לטאקו עם סלמון צרוב כשר לפסח
רוצים להפתיע בארוחות חג הפסח? קבלו מתכון לטאקו ממצה במילוי של סלמון צרוב ושלל ירקות עסיסיים, מנה מושלמת לחג שפשוט לא תפסיקו לאכול
- נועם זיגדון
- ח' ניסן התשפ"ד
טאקו עם סלמון צרוב כשר לפסח צילום: נועם זיגדון
מתכון לטאקו עם סלמון צרוב כשר לפסח / נועם זיגדון
המצרכים לטאקו עם סלמון צרוב כשר לפסח:
- מצות רטובות כמספר המנות
- 300 גרם דג סלומון חתוך לקוביות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פטרוזיליה יבשה
- 3 שיני שום כתוש
- ¼ כוס שמן זית או שומשום
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית מלח
למילוי:
- חסה
- טבעות בצל
- קוביות עגבניות
- צנון קצוץ
- פלפל צלי חריף
אופן ההכנה לטאקו עם סלמון צרוב כשר לפסח:
- מרטיבים את המצות מכל הכיוונים ומניחים בתוך מגבת, עוטפים את המצות הרטובות עם המגבת ומניחים בצד למשך רבע שעה
- מרטיבים פעם שניה את המצות ומניחים שוב בתוך מגבת למשך חצי שעה נוספת
- לאחר חצי שעה המצות מתרככות וניתן לחתוך אותן
- חותכים את המצות לעיגולים בעזרת רינג או מספרים ומברישים בשמן
- מניחים רשת על תבנית אפיה ומשחילים את המצות בין הרשת כך ששני קצוות העיגול ירדו כלפי מטה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כעשר דקות
- בינתיים, בקערה מכניסים את השמן, השום, הפטרוזיליה והתבלינים ומערבבים הייטב
- מכניסים לקערת התבלינים והשמן את הדגים ומערבבים הייטב
- מחממים פלנצה עם מעט שמן שומשום / זית וצורבים את הדגים במשך כ-3 דקות מכל צד
- מוציאים את המצות מהתנור ומצננים הייטב
- מכניסים לתוך המצות האפויות - חסה, בצל, עגבניות, צנון ופלפל צלי חריף ומניחים מעל את הדגים הצרובים
- מומלץ להגיש עם צילי מתוק או חריף
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות