לא תפסיקו לקצור מחמאות
מתכון לאצבעות קוקוס בציפוי שוקולד כשר לפסח
אוהבים להשקיע? קבלו מתכון לאצבעות קוקוס בציפוי שוקולד טעימות וכשרות לפסח, מתאימות כקינוח חגיגי במיוחד, לא תפסיקו לקצור מחמאות
- חני לוין
- ח' ניסן התשפ"ד
אצבעות קוקוס בציפוי שוקולד צילום: אסתי
מתכון לאצבעות קוקוס בציפוי שוקולד כשר לפסח / אסתי
המצרכים לאצבעות קוקוס בציפוי שוקולד כשר לפסח:
לבסיס:
- 2 חב' שוקולד מריר
- 2 כפות חמאת בוטנים מתוקה
- אם אוהבים ממש מתוק להוסיף 1 או 2 כפות דבש
- 3 כוסות קרונפלקס כשר לפסח גרוס / ניתן להמיר בפצפוצי אורז
למילוי הקוקוס:
- 250 מ"לל קרם קוקוס
- 3/4 כוס סוכר
- 3 כוסות שבבי קוקוס
לציפוי שוקולד:
- 300 גרם שוקולד מריר
- 1 כף שמן
אופן ההכנה לאצבעות קוקוס בציפוי שוקולד כשר לפסח:
הכנת הבסיס:
- ממיסים את השוקולד המריר
- ומוסיפים 2 כפות חמאת בוטנים מתוקה
- אם חסר מתיקות להוסיף כמה כפות דבש
- מערבבים היטב עד לקבלת שוקולד חלק ומורידים את האש
- מוסיפים לתערובת השוקולד 3 כוסות קרונפלקס גרוס או פצפוצי אורז ומשטחים הייטב את התערובת בתבנית בינונית
- מכניסים להקפאה במשך כשעה להתייצבות מלאה
הכנת מילוי הקוקוס:
- מכניסים לסיר קטן 250 מ"ל קרם קוקוס ו 3/4 כוס סוכר ומחממים על להבה נמוכה עד להמסת הסוכר ולקבלת מרקם חלק
- מוסיפים לקרם הקוקוס והסוכר 3 כוסות שבבי קוקוס ומערבבים הייטב לאיחוד
- מורידים מהאש ומצננים הייטב
- מורחים את תערובת הקוקוס בצורה אחידה מעל שכבת הקרונפלקס / פצפוצי האורז
- מכניסים שוב להקפאה במשך כשעה
- לאחר הקפאה חותכים למלבנים קטנים ומצפים בשוקולד מומס
הכנת ציפוי שוקולד:
- ממיסים 300 גרם שוקולד מריר עם כף שמן ומערבבים הייטב לקבלת שוקולד חלק
- טובלים את אצבעות הקוקוס בשוקולד המומס ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים להקפאה להתייצבות ומגישים קר
- לקישוט ניתן לצייר פסים משוקולד מומס
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות