כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
בכוננות ספיגה

בצל המתקפה האיראנית: אלו ההנחיות לעובדים

בצל ההיערכות למתקפה איראנית, והשינוי הדרמטי בהנחיות פיקוד העורף שעליו הודיע דובר צה"ל הערב, המוסד לבטיחות ולגיהות: כך נשמור על בטיחות העובדים במקומות העבודה במקרה של ירי טילים מאסיבי על ישראל

בצל המתקפה האיראנית: אלו ההנחיות לעובדים
אילוסטרציה צילום: unsplash

בצל החשש מתקיפה איראנית, דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי הודיע הערב (שבת) על שינוי בהנחיות פיקוד העורף ל-48 השעות הקרובות (עד 15 באפריל בשעה 23:00). דובר צה"ל הדגיש כי לפי ההנחיות החדשות אין לקיים פעילויות חינוכיות לרבות טיולים, מחנות פסח ולינה בחניונים. בצל המתקפה גם המוסד לבטיחות ולגיהות (משרד העבודה) מסביר מהם הנחיות הבטיחות הנדרשות בזמן ירי טילים על ישראל.

תקנות הבטיחות בעבודה התשס"א-2001 מחייבות לדאוג לסידורים מיוחדים למצבי חירום, כולל תאורת חירום, דרכי מילוט ופינוי של עובדים, שילוט מתאים, וכן להתקין פתחי מילוט, שכיוון פתיחתם כלפי חוץ אשר לא יינעלו ולא ייחסמו בשעות העבודה.

מנכ"ל המוסד לבטיחות ולגיהות, ד"ר מיקי וינקלר מסביר כיצד על המנהלים להיערך ולנהל את מקום העבודה במצב חירום של ירי טילים בזמן עבודה:

המענה במקום עבודה למצב חירום נדרש להיכתב ולהופיע בנוהל, אשר כלל המנהלים בכלל הרמות יידרשו לקבל עליו הדרכה עם קבלתם למקום העבודה ולהיות בקיעים בהפעלתו ברגע ההפתעה, וכן לקיים הדרכה איטית שתכלול גם תרגול מעשי בתרחישים השונים לאור הערכת המצב והנחיות פקע"ר.

מה נדרש המנהל לעשות במצב חירום?

• יש לוודא שהעובדים עברו ריענון להתנהגות ומענה במצב חרום, לוודא שידוע לעובדים מה עליהם לעשות ולהיכן להתפנות במקרה של ירי טילים.

• יש לוודא שהמנהלים תחתיך ובעלי תפקיד נוספים מכירים את תפקידם במקרה של ירי טילים ואת סדר הפעולות הנדרשות.

• יש לוודא שבעלי תפקיד האמורים לספק טיפול ראשוני לאחר ירי טילים, כגון: מגישי עזרה ראשונה, צוות סיוע עצמי ראשוני וצוות התערבות מאומנים וכשירים לתפקידם והציוד שלהם כשיר.

• יש לוודא שקיים מענה הולם לפינוי כלל העובדים. אנא שים דגש על עובדים עם מוגבלות ומבקרים/ לקוחות עם מוגבלות.

• יש לוודא שדלתות החרום לא נעולות; שדרכי המילוט פנויות למעבר; שמערכת הכריזה תקינה; שיש ברשותך כרז יד לניהול ומתן הנחיות לעובדים במקרה של פינוי בזמן מהיר והכריזה לא תוכל לשמש אותך. יש לוודא שתאורת החרום בתחנות העבודה ובדרך המילוט נבדקה ונמצאה כשירה.

מה העובד נדרש לעשות במצב חירום?

תקנות ארגון הפיקוח על העבודה תשנ"ט-1999 מגדירות את החובה למסור לעובד במקום העבודה מידע עדכני בדבר הסיכונים במקום, ובפרט בדבר הסיכונים הקיימים בתחנת העבודה שבה מועסק העובד, וכן למסור לו הוראות עדכניות לשימוש, להפעלה ולתחזוקה בטוחים של ציוד, של חומר ושל תהליכי עבודה במקום.

• יש לוודא שהעובד מקבל הדרכה על סיכונים במצב חרום והדרכים למזעורם, כמו כן העובד מודרך ומכיר את דרכי המילוט מתחנת עבודתו לנקודת המילוט/מרחב מוגן.

• יש לוודא שהעובד יודע להיכן עליך להתפנות במקרה של ירי טילים.

• יש לוודא שדרכי המילוט פנויות ואין מפגעים העלולים להכשיל את העובדים בדרכם למרחב המוגן.

• יש לוודא את סדר הפעולות שעל העובדים לבצע במקרה של ירי טילים וכניסה למרחב מוגן.

• עובדים או אורחים עם מוגבלות, מחייבים מענה ייחודי אשר נדרש להיות מוכר לכלל המנהלים במקום העבודה. הדבר מחייב לא רק היכרות, אלא תרגול מעשי הלכה למעשה בפינוי מהתחנה אל נקודת הפינוי שתמצא מחוץ למבנה.

ד"ר מיקי וינקלר, מנכ"ל המוסד לבטיחות ולגיהות סיכם: "הפתעה מצד אוייבנו יכולה לתפוס אותנו בכל רגע, בדרך אל העבודה, בעבודה וביציאה מהעבודה. חשוב לוודא את ההיערכות, המוכנות והידע של כלל בעלי התפקיד והעובדים בפעולות הנדרשות להצלת חיים במצב חרום. היערכות ומוכנות בשגרה תמזער את הפגיעה בארגון והנזקים שעלולים להתרחש כתוצאה מהפגיעה, תציל חיים ותאפשר מענה מהיר ומקצועי במקרה של פגיעה. המוס"ל מעמיד את המדריכים והמומחים שלו לסייע לכל המנהלים להכנת מקום העבודה למצב חרום".

איראן מתקפה כטב"ם טילים עבודה המתקפה האיראנית על ישראל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}