מנה מיוחדת: מתכון לתפוחי אדמה מעוכים עם גרמולטה
מתכון מיוחד ומלא עניין: תפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים מתובלים ברוטב איטלקי של שום פטרוזיליה וגרידת לימון
- חני לוין
- ד' ניסן התשפ"ד
תפוחי אדמה מעוכים עם גרמולטה צילום: באדיבות השף
מתכון לתפוחי אדמה מעוכים עם גרמולטה / שף יוסי הבלין
כמות: 4 מנות. זמן הכנה: כ45 דקות. רמת קושי: קל
המצרכים לתפוחי אדמה מעוכים עם גרמולטה:
- 8 תפוחי אדמה בינוניים
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
לגרמולטה:
- קליפת לימון מגוררת מ2 לימונים
- צרור פטרוזיליה
- 3 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה לתפוחי אדמה מעוכים עם גרמולטה:
- מכניסים את תפוחי האדמה עם הקליפה לסיר, מוסיפים מים עד כיסוי וכף מלח
- מבשלים כ20-25 דקות עד לריכוך ומסננים מהמים
- מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית אפייה ובעזרת מועך פירה או תחתית של צנצנת מועכים בזהירות שלא ימעכו עד הסוף
- מזלפים על תופחי האדמה שמן זית, מפזרים מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות ואופים במשך כ20 דקות עד להזהבה
- בינתיים בקערה נפרדת מערבבים את כל המצרכים לגרמולטה עד לקבל רוטב אחיד
- ברגע שתפוחי האדמה יוצאים מהתנור כשהם רותחים, מזלפים את הגרמולטה ומגישים מיד
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון באדיבות: מגזין המטבח
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות