כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מהמטבח הבריטי

מתכון לפאי רועים עם ירקות ויין אדום

מנה המגיעה מהמטבח הבריטי, מאפה שכבות של בשר ותפוחי אדמה המשלבת בתוכה קוביות גזר, עגבניות קצוצות, גבעולי סלרי ויין אדום, מנה טעימה משביעה ומנחמת המתובלת בטוב טעם

מתכון לפאי רועים עם ירקות ויין אדום
פאי רועים עם ירקות ויין אדום צילום: באדיבות השף

מתכון לפאי רועים עם ירקות ויין אדום / השף יוסי הבלין

כמות: 6 מנות. זמן הכנה: כשעה וחצי. רמת קושי: בינוני

המצרכים לפאי רועים עם ירקות ויין אדום:

  • 2 בצלים לבנים גדולים קצוצים
  • 4 שיני שום קצוצות דק דק
  • 4 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 גזר קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות (עדיף קלופות)
  • 3 כפות רסק עבניות
  • 1/3 כוס יין אדום יבש
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1 כפית טימין טרי או יבש
  • 1 כפית סוכר
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • שמן זית
  • 500 גרם בשר טחון
  • 6 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות

אופן ההכנה לפאי רועים עם ירקות ויין אדום:

הכנת הפירה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד לכיסוי וכף מלח כ25-30 דקות עד שמתרככים
  2. מסננים, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומועכים לפירה חלק טועמים ומוסיפים פלפל שחור ומעט מלח אם צריך

הכנת הבשר:

  1. על להבה בינונית מחממים מחבת רחבה שמים 2-3 כפות שמן זית מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהופך לשקוף
  2. מוסיפים למחבת את השום ומטגנים עוד דקה
  3. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים עוד מספר דקות עד שמתחילים להתרכך
  4. מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עם מזלג עד שמשחים מעט
  5. מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, בהרט, טימין, מלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ2 דקות
  6. מוסיפים את היין והסוכר וממשיכים בטיגון עוד כמה דקות לאידוי האלכוהול שביין
  7. מכסים את המחבת מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים עוד 30-40 דקות

אופן ההרכבה:

  1. מעבירים לתבנית את הבשר ומשטחים לשכבה אחידה
  2. שמים את הפירה ומשטחים שכבה מעל הבשר בזהירות שלא יתערבב
  3. בעזרת מזלג יוצרים דוגמא של חריצים בפירה מלמעלה
  4. מכניסים לתנור שחומם מרא על 180 מעלות ואופים במשך כחצי שעה עד להזהבה

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון באדיבות: מגזים המטבח

מתכון פאי רועים מתכון בשרי פשטידה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}