מוצלח וקל להכנה
מתכון לעוף שלם צלוי ברוטב הדרים ויין לבן
המנה הזו מתאימה במיוחד כמנה עיקרית לשבתות או לכל ארוחת חג, מתכון שהוא גם כשר לפסח, מוצלח וקל להכנה
- חני לוין
- ג' ניסן התשפ"ד
עוף שלם צלוי ברוטב הדרים ויין לבן צילום: באדיבות השף
מתכון לעוף שלם צלוי ברוטב הדרים ויין לבן / השף יוסי הבלין
כמות: 4 מנות. זמן הכנה: כשעה ורבע. רמת קושי: קל
המצרכים לעוף שלם צלוי ברוטב הדרים ויין לבן:
- עוף קטן במשקל 1.2-1.4 קילו
- 10 תפוחי אדמה זעירים
- 1 תפוז פרוס דק
למרינדה:
- מיץ מ2 תפוזים
- מיץ מחצי לימון
- 1/4 כוס יין לבן
- 1 כף דבש
- 1 כפית עלי טימין טרי או יבש
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- 4 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתוש
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה לעוף שלם צלוי ברוטב הדרים ויין לבן:
- בקערה, מערבבים את כל רכיבי המרינדה, מכניסים את העוף למרינדה למשך מספר שעות במקרר עדיף ללילה שלם
- אם הנוזלים לא מכסים את העוף מומלץ להפוך אחרי חצי מהזמן
- לאחר ההשריה במרינדה מעבירים עם הנוזלים לתבנית עמוקה או לסיר שיכול להיכנס לתנור
- מסדרים סביב העוף את תפוחי האדמה בקליפתם
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 50 דקות
- לאחר 50 דקות מסירים את הכיסוי, מוסיפים את פרוסות התפוז, מעלים את חום התנור ל200 מעלות ומחזירים לעוד כ10-15 דקות, עד להשחמה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון באדיבות: מגזין המטבח
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות