כאלה לא טעמתם
רכות בטירוף: מתכון ללחמניות עננים במילוי גבינות
לחמניות כאלה לא טעמתם! מתכון מעולה ללחמניות עננים רכות בטירוף שלא תפסיקו לאכול, בהגשה לצד סלט ירקות עסיסי וביצים קשות תקבלו מנה מושלמת לארוחת ערב או בוקר
- חני לוין
- ג' ניסן התשפ"ד
מתכון ללחמניות עננים במילוי גבינות / נועם זיגדון
המצרכים ללחמניות עננים במילוי גבינות:
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף מלח
- 2 כפות קורנפלור
- 2+1/2 כוסות מים פושרים
למילוי:
- 1 גביע קוטג' / גבינה לבנה
- 1 שמנת חמוצה
- 100 גרם גבינה בולגרית
- 1 כוס גבינה צהובה מגורדת ( 250 גרם )
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 ביצה L
אופן ההכנה ללחמניות עננים במילוי גבינות:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד
- מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה עד הכפלת הנפח
- מורידים את האויר ומתפיחים שוב במשך כחצי שעה
- מחלקים את הבצק ל-15 כדורים ומרדדים כל כדור לצורת אליפסה
- בקערה נפרדת מערבבים הייטב את כל מצרכי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה
- מכניסים את המילוי לשקית זילוף ומניחים בקצה הבצק המרודד פס מתערובת הגבינה
- מגלגלים לרצועה ארוכה ומסובבים לצורת שבלול
- מניחים בתבנית ומתפיחים במשך כחצי שעה נוספת
- מברישים בחלמון ומפזרים שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° מעלות ואופים במשך כעשרים דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות