ההצעה שישראל התעלמה ממנה ויכלה למנוע את האסון
ישראל לא נענתה להצעה מחברה אמריקנית לעזרה בהכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה כך שיגיע לגורמים לא עוינים ברצועה. בהצעה דובר על הקמת מתחמים מסוגרים ובטוחים ושימוש במערכת זיהוי ביומטרי לזיהוי האנשים שיקבלו את הסיוע
- יענקי פרבר
- כ"ט אדר ב' התשפ"ד
- 1 תגובות
בצל תקרית הירי ב-7 עובדי הסיוע של ארגון WCK "המטבח המרכז העולמי", התברר שבחודשיים האחרונים גורמים ישראליים רשמיים קיבלו הצעות לשיתוף פעולה עם חברה אמריקנית שתקל על ארגוני הסיוע הבינלאומיים להעביר אותו לגורמים לא עוינים. הצעה הוצגה בפני גורמים רשמיים בישראל וגם לגורמי ממשל אמריקניים, אך לפי שעה לא זכתה למענה.
בעיתון היהודי הבריטי ג'ואיש ניוז נטען כי מעבר להצעה לאבטח את הסיוע ההומניטרי, דובר גם על הקמת מתחמים מסוגרים ובטוחים ושימוש במערכת זיהוי ביומטרי לזיהוי האנשים שיקבלו את הסיוע. מאחורי ההצעה עומדת חברה אמריקנית בשם GDC המתמחה בהעברות מורכבות של סיוע הומניטרי.
עוד פרטים שדיווחנו ב-#הבוקר_הזה של @ReshetBet בעניין ההצעה המעניינת והיצירתית לאבטחת הסיוע ההומניטרי לעזה ולהקמת מתחמים סגורים ובטוחים בעזה כולל שימוש במערכת ביומטרית, פרי יוזמה של @motikahana וגנרל אמריקני לשעבר>> https://t.co/U56VyDjvXU
— roi kais • روعي كايس • רועי קייס (@kaisos1987) April 8, 2024
מוטי כהנא, מנכ"ל החברה האמריקנית ואיש עסקים ישראלי אמריקני, עסק בעבר בסוגיית הסיוע ההומניטרי בסוריה, אפגניסטן ואוקראינה. לפי כהנא ששוחח עם רועי קייס בכאן חדשות, ההצעה של אותו גנרל אמריקני עוסקת גם בכך שהסיוע ההומניטרי יגיע לישראל ואחרי ביקורת ביטחונית ייכנס בצורה מסודרת למתחמים הסגורים שיוקמו בעזה, כשבמקביל אנשי אבטחה אמריקניים יאבטחו את צוותי סיוע שייכנסו לתוך אותם מתחמים סגורים לטובת חלוקת הסיוע. לטענתו, את התקרית הקשה שבה נהרגו כמה מעובדי ארגון הסיוע "המטבח העולמי המרכזי" מתקיפת צה"ל בעזה היה אפשר למנוע.
לא ניתן לדעת מה היה קורה אם היו מקדמים את ההצעה המדוברת, אבל אין ספק שהכאוס בעניין סוגיית הכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה הוא גם נדבך בתקרית הקשה של תקיפת אנשי "המטבח העולמי המרכזי" בעזה ובישראל יידרשו למצוא פתרונות יצירתיים לסוגיית הכנסת הסיוע.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות