מתכוני חג מקוריים בשילוב תפוצ'יפס
ארוחות חג הפסח מאתגרות את הפעילות בזירת המטבח עם שימוש חוזר בחומר גלם מרכזי ששב על עצמו מידי ארוחה. אלו הם תפוחי האדמה, כמובן. 'שטראוס' בשיתוף קהילת הקולינריה פודוס - פודי'ז שומרי כשרות, השף תום פרנץ והקונדיטורית חסי סגל, מגוונים לכם את החג עם מתכוני גורמה מיוחדים המשלבים תפוחי אדמה בארוחות המועד מכיוון חדש. מוזמנים לכבד את החג בטעמים טבעיים מפרי האדמה.
- כתבה מקודמת
- כ"ח אדר ב' התשפ"ד
גראטן תפוחי אדמה בקראסט תפוצ'יפס קראנצ'י/ חלבי:
מצרכים:
- 100 גרם תפוצ'יפס קראנץ'
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
- 50 גרם חמאה מומסת
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 1-2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית אבקת בצל (לא חובה)
- 300 גרם גבינה צהובה מגוררת
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 30*25.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות ככל האפשר ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מערבבים היטב בקערה את חומרי הרוטב: חמאה, שמנת, שום, פפריקה ואבקת בצל.
מסדרים מחצית מתפוחי האדמה על גבי התבנית ומפזרים מעל 2/3 מכמות הגבינה הצהובה. מסדרים מעל את שאר תפוחי האדמה ויוצקים את רוטב השמנת. מכסים היטב בנייר כסף ואופים. לאחר כשעה מוציאים את התבנית ומעלים את חום התנור ל220 מעלות.
מרסקים את התפוצ'יפס לחתיכות בינוניות, מפזרים מחצית מכמות הגבינה הנותרת על גבי התפודים, מעליהם את שבבי התפוצ'יפס ומכסים בשארית הגבינה. מחזירים לתנור ללא כיסוי למשך 10 דקות עד שהגבינה מבעבעת.
מגישים חם אל השולחן, נהנים מגראטן משובח וקוצרים מחמאות.
סירות תפוחי אדמה במילוי בשר טחון/ בשרי:
מצרכים:
- 1 ק“ג תפוחי אדמה
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 350 גרם בשר בקר טחון
- 1/2 כפית אבקת שום
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1 כף סילאן / רסק עגבניות
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור כוסברה קצוצה
- 1/2 חבילה תפוצ‘יפס טבעי מפורר – (כשר לפסח בהשגחת בד"ץ עדה החרדית)
להגשה: פטרוזיליה קצוצה ותפוצ‘יפס
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות. עוטפים את תפוחי האדמה בקליפתם בנייר כסף ואופים כ-20 דקות עד לריכוך.
במקביל, מחממים את השמן, קוצצים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להשחמה. מוסיפים את הסילאן, הפטרוזיליה והכוסברה ומטגנים עוד כדקה. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים לתערובת פירורי תפוצ'יפס ומערבבים.
חותכים את תפוחי האדמה לרוחב ומרוקנים את תוכנם בעזרת כף. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר ואופים את הסירות כ-10 דקות. לפני ההגשה מקשטים בפטרוזיליה קצוצה, נועצים תפוצ'יפס שלם ומגישים לשולחן החג.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות