רכות וטעימות
בריאות ומוצלחות: מתכון ללחמניות מקמח מלא
מחפשים מתכון בריא ללחמניות רכות ועסיסיות? קבלו מתכון מוצלח ללחמניות מקמח מלא בציפוי שיבולת שועל ושומשום, אם תמלאו אותן בחסה טחינה ומגוון ירקות תקבלו לחמניות בריאות ומושלמות
- חני לוין
- כ"ח אדר ב' התשפ"ד
לחמניות מקמח מלא צילום: אסתי
מתכון ללחמניות מקמח מלא / אסתי
המצרכים ללחמניות מקמח מלא:
לעיסת השמרים:
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כוס מי ברז
לבצק:
- 7 כוסות קמח חיטה מלאה
- 2 כוסות קמח לבן או כוסמין לבן
- 1 כף מלח
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כוס שמן
- מים לפי הצורך 3 עד 4 כוסות
אופן ההכנה ללחמניות מקמח מלא:
- בקערית או כוס מערבבים הייטב את החומרים לעיסת השמרים ונותנים להם לתסוס במשך מספר דקות
- בקערה נפרדת מכניסים את הקמחים המלח והסוכר ומערבבים אותם, לאח"כ מוסיפים את השמן, ואת כוס השמרים ששמנו בצד שיתססו
- מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את המים לפי הצורך עד למרקם רך ואחיד
- ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק, מניחים את קערת הבצק מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך שעה וחצי
- מחלקים את הבצק ל 18 כדורים ויוצרים לחמניות עגולות ומועכים אותן מעט.
- מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה נוספת של 25 דקות
- מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה ומפזרים שומשום ושיבולת שועל
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות או עד להזהבה במשך כחצי שעה.
- מוציאים מהתנור מצננים מעט ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות