לכבוד החג
בריאות בצלחת: מתכון מנצח לקציצות בשר אפויות עם תפוחי אדמה
את הקציצות האלו לא תרצו לפספס בחג הפסח, הן מהוות ארוחה שלמה, מזינה ומגוונת וילדים כמו גם מבוגרים משתגעים אחריהן | מתכון מנצח של קציצות בשר אפויות בתנור עם תוספת של תפוחי אדמה, פשוט, קל להכנה, משביע וטעים
- חני לוין
- כ"ח אדר ב' התשפ"ד
קציצות אפויות עם תפוחי אדמה צילום: יח"צ
מתכון מנצח לקציצות בשר אפויות עם תפוחי אדמה
המצרכים לקציצות בשר אפויות עם תפוחי אדמה:
לתפוחי האדמה:
- תפוחי האדמה (לפי כמות הסועדים)
- מים עד לכיסוי תפוחי האדמה
- 1/2 כפית מלח
לקציצות:
- חצי ק"ג בשר בקר דל שומן טחון
- 1 בצל חתוך דק
- 2 ביצים בינוניות
- 1/4 כוס פירורי קמח מצה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף תבלין גריל
- 1 כף כורכום
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- 1/4 צרור כוסברה קצוצה דק
- מים רותחים
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה לקציצות בשר אפויות עם תפוחי אדמה:
הכנת תפוחי האדמה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- קולפים את תפוחי האדמה ומרתיחים אותם בסיר עם מים ומלח (כחצי כפית) למשך כחצי שעה.
- מסננים את תפוחי האדמה ומסדרים בתחתית תבנית אפייה
הכנת הקציצות:
- מערבבים את הבשר עם בצל קצוץ בקערה
- מוסיפים את הביצים, קמח מצה, תבלינים, שום, שמן וירק ומערבבים היטב
- יוצרים כדורים בגודל הרצוי ומניחים את הקציצות בתבנית עם נייר אפייה ומוסיפים מעט שמן מעל
- את תבנית הקציצות מניחים במדף מעל התבנית עם תפוחי האדמה
- אופים את הקציצות ותפוחי האדמה כחצי שעה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות, עד שהקציצות מתרככות.
- מגישים חם ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
טיפ: ניתן להוסיף קופסת פטריות לפני האפייה לתבנית של תפוחי האדמה או הקציצות ולשדרג את המנה
המתכון באדיבות: תמר ידין, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות