כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מנה טעימה ופשוטה להכנה

מתכון לעוף "הגנרל" - Gong bao chicken

המנה הנפלאה הזו מגיעה אלינו ממחוז סצ`ואן שנמצא בדרום-מערב סין. מנה טעימה ופשוטה להכנה. אל תיבהלו מכמות הצ`ילי, (המנה לא כזו חריפה) ואם אתם מאוהבי החריף, אתם מוזמנים להוסיף עוד צ`ילי או לנסות לאכול את הצ`ילי הנמצאים במנה

מתכון לעוף "הגנרל" - Gong bao chicken
עוף הגנרל צילום: באדיבות השף

מתכון לעוף "הגנרל" - Gong bao chicken / שף אמיר אריה

זמן הכנה: 20 דקות . דרגת קושי: קל. מספר סועדים: 2

המצרכים לעוף "הגנרל" - Gong bao chicken:

המתכון מספיק ל-2 מנות והוא נהדר עם אורז וירקות בצד.

  • 300 גרם קוביות עוף (חזה או פרגית)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כוס שמן לטיגון
  • 1 כף שמן
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 1 כף רצועות זנגביל (ג`ינג`ר)
  • 2 רצועות בצל ירוק, לחתוך לרצועות ארוכות
  • 2 כפות בוטנים
  • 10 פלפל צ`ילי יבש שלם  (כל פלפל חתוך ל 2-3 חתיכות)

לרוטב:

  • 1 וחצי כפות רוטב סויה
  • 1 כף מירין
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית גדושה סוכר
  • 1 כפית קורנפלור

אביזרים נלווים:

  • צ`יפסר או מחבת עם 1/3 גובה שמן
  • מחבת רחבה או ווק
  • 1 כף עץ
  • מטרפה
  • נייר סופג
  • 2 קערות

אופן הכנה לעוף "הגנרל" - Gong bao chicken:

  1. בקערה, מערבבים את קוביות העוף עם כף רוטב הסויה והקורנפלור.
  2. מחממים את השמן במחבת או בצ'יפסר (⅓ גובה שמן) ומטגנים את קוביות העוף כ-5 דקות להזהבה.
  3. מוציאים את קוביות העוף לתוך נייר סופג.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב ומניחים בצד
  5. מחממים כף שמן במחבת על אש גבוהה ומוסיפים את השום, זנגביל, בוטנים, צ`ילי ובצל ירוק.
  6. לאחר כדקה – שתיים, מוסיפים את העוף ומערבבים, מוסיפים את הרוטב ומבשלים תוך ערבוב כדקה-שתיים.
  7. מגישים עם נודלס או אורז לבן ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון באדיבות: מגזין המטבח

מתכון בשרי מתכון מתכון לעוף הגנרל Gong bao chicken

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}