מעדן אמיתי
מתכון לעוף 3 כוסות (sanbeiji - three cups chicken)
המנה הזו מגיעה אלינו מדרום סין ומאוד פופלארית גם בטייוואן, היא נקראת עוף שלוש כוסות מכיוון שבהכנתה משתמשים בכוס רוטב סויה, כוס שמן שומשום וכוס יין אורז | במקור מכינים את המנה בכלי חרס, דבר הנותן ארומה מיוחדת, ושילוב התבלינים עם הרוטב יוצר טעם מיוחד
- חני לוין
- כ"ה אדר ב' התשפ"ד
עוף 3 כוסות צילום: באדיבות השף
מתכון לעוף 3 כוסות (sanbeiji - three cups chicken) / שף אמיר אריה
זמן הכנה: 40 דקות. דרגת קושי: קל. מספר סועדים: 6.
המצרכים לעוף 3 כוסות (sanbeiji - three cups chicken):
- 1/3 כוס שמן שומשום
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 1/3 כוס יין אורז (או יין לבן)
- 20 שיני שום שלמות
- 10-15 רצועות זנגביל דקות
- 1 ק"ג קוביות עוף (כ-2 ס"מ), ניתן גם להכין עם כנפיים.
- 2 צ`ילי אדום קצוצים (למי שלא אוהב חריף ניתן להוריד לאחד)
- 3 כפות סוכר
- 2 כוסות בזיליקום
- 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
אביזרים נלווים:
- סיר בעל תחתית עבה
- 1 כף עץ לערבוב
אופן הכנה לעוף 3 כוסות (sanbeiji - three cups chicken):
- מחממים שמן שומשום על אש בינונית ומוסיפים שום, זנגביל וצ`ילי ומטגנים כ 2-3 דקות.
- מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים כ-5 דקות עד להשחמה קלה
- בקערה, מערבבים רוטב סויה, יין אורז וסוכר ומוסיפים לסיר,
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ -30 דקות תוך ערבוב קל מידי פעם.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום והבצל הירוק, מגבירים את האש ומבשלים תוך ערבוב כ 2-3 דקות נוספות.
- מגישים ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון באדיבות: מגזין המטבח
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות