הכנה כיפית
מתכון לעוגת פרג ואגוזים בחושה מנצחת
מתכון נהדר לעוגת פרג בחושה וקלה להכנה, משולבת באגוזים ובציפוי של גנאש שוקולדי מושלם, עוגה שתמיד כיף להכין כשמתחשק משהו אוורירי וטעים לצד כוס הקפה
- נועם זיגדון
- כ' אדר ב' התשפ"ד
עוגת פרג ואגוזים בחושה מנצחת צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת פרג ואגוזים בחושה מנצחת / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת פרג ואגוזים בחושה מנצחת:
כוס מדידה חד פעמית חמה
מתאימה לתבנית תבנית 22-24
- 3 ביצים L שלמות
- ½ כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- ¾ כוס מים חמימים
- 1 כוס פרג טחון טרי
- 1 כוס קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- ½ כוס קוקוס - לא חובה
- ½ כוס אגוזים קצוצים- לא חובה
לציפוי:
- ½ שמנת מתוקה (125 מ"ל)
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כף שמן
אופן ההכנה לעוגת פרג ואגוזים בחושה מנצחת:
- מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-5 דקות במהירות גבוהה
- מורידים את מהירות המיקסר ל-2 ומזלפים פנימה בזילוף דק את השמן והמים
- מוסיפים את הקוקוס האגוזים והפרג
- מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים בתנועת קיפול את הקמח
- יוצקים את הבלילה לתוך תבנית משומנת
- ומכניסים לתנור שחומם מראש בתוכנית טורבו על 180° ואופים במשך כחצי שעה
- בסיר ממיסים את חומרי הציפוי עד לקבלת מרקם גנאש שוקולדי חלק
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים הייטב, כשהעוגה קרה שופכים את הגנאש
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות