המהלך שיאפשר גל חדש של הסכמי מסגרת להתחדשות עירונית
אושר תקציב ממשלתי שיאפשר גל חדש של הסכמי מסגרת להתחדשות עירונית | הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית מפעילה כיום הסכמי מסגרת עם 12 רשויות מקומיות, בהיקף כספי של 440 מיליון ₪ התקציב החדש ישמש לחתימה על הסכם מסגרת עם 7 ערים נוספות
- קובי ברקת
- י"ח אדר ב' התשפ"ד
הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית הודיעה על הרחבה של הסכמי המסגרת להתחדשות עירונית, אשר מופעלים כיום על ידה ב-12 רשויות מקומיות בישראל. לטובת מטרה זו תעמיד הרשות תקציב של 120 מלש"ח, שיאפשר חתימה על הסכמים עם 7 רשויות מקומיות נוספות - קרית גת, חולון, פתח תקווה, רמלה, אור יהודה, יהוד ואשקלון.
הסכמי המסגרת נחתמים בין הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית לבין רשויות מקומיות אשר בהן יש מלאי תכנוני רחב, ואולם קיים קושי בהוצאת היתרי בניה בשל מחסור בתקציב הנדרש לפיתוח תשתיות. הסכמי המסגרת מבוססים על מנגנון שמייצר תחרות בין הרשויות המקומיות שחתמו עליהן, במטרה לתמרץ הוצאה מהירה של היתרי בניה במתחמי ההתחדשות העירונית, כאשר ככל שהרשות המקומית מוציאה יותר היתרים היא מקבלת נתח תקציבי גדול יותר עבור פיתוח התשתיות התומכות בפרויקטים של התחדשות עירונית בתחומה, מתוך הקופה שהעמידה הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית למטרה זו.
הסכמי המסגרת הראשונים נחתמו באוגוסט 2021 בין הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ובין הערים ירושלים, לוד, בת ים, קריית אונו, חיפה, נתניה, גבעתיים, רמת גן, אשדוד, בית שמש, חדרה וקריית ים. בכל אחת מרשויות אלה מתנהלת ועדת היגוי בראשות ראש העיר ובראשות מנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, במשותף, אשר עוקבת אחר התקדמות כל מתחם שיכול להגיע לכדי מימוש, ופועלת למימוש מהיר שלהם. התמריץ שניתן מכוח הסכמים אלה הביא לזינוק בכמות יחידות הדיור שקיבלו היתר בניה בתקופה שחלפה מאז חתימת ההסכמים.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות