מתכון לעוגת טורט שכבות וניל עם שמנת ותותים
מתכון נהדר לעוגת שכבות קלה וטעימה, משולבת בקצפת ותותים ונותנת לכם קינוח מפנק במראה יוקרתי ומרשים במיוחד
- חני לוין
- י"ח אדר ב' התשפ"ד
עוגת טורט שכבות וניל עם שמנת ותותים צילום: אסתי
מתכון לעוגת טורט שכבות וניל עם שמנת ותותים / אסתי
המצרכים לעוגת טורט שכבות וניל עם שמנת ותותים:
- מידה בכוס 250 מיל
- תבנית עגולה קוטר 22
לעוגה:
- 2 ביצים L
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית גרידת לימון
- 1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי
- 1 כוס קמח
- 1/2 כוס קוקוס
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
- 1 כף פודינג וניל או שקית סוכר וניל
לזיגוג אחרי האפיה:
- 1/4 כוס סילאן
- 2 כפות מים רותחים
לקצפת:
- 2 שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל
- 4 כפות סוכר
אופן ההכנה לעוגת טורט שכבות וניל עם שמנת ותותים:
הכנת העוגה:
- בקערה, טורפים ידנית ללא צורך במיקסר ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקוקוס וטורפים הייטב לאיחוד.
- משמנים תבנית עגולה במעט שמן ומפזרים מעט קוקוס. משטחים את הבלילה בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180מעלות. (אם התנור שלם לא מספיק חם יש לאפות בלום של 200 מעלות)
- אופים את העוגה במשך כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
- לאחר האפייה מקררים את העוגה הייטב וחותכים אותה לרוחבה לשני חלקים שווים
- מערבבים בקערית 1/4 כוס סילאן עם 2 כפות מים רותחים עד לקבלת סירופ חלק
- מזגגים את הסירופ מעל שתי השכבות של העוגה
- מניחים על מגש עגול שכבה של עוגה
הכנת הקצפת:
- מקציפים את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה
הרכבת העוגה:
- מורחים מחצית מכמות הקצפת בצורה אחידה על שכבת העוגה הראשונה
- על הקצפת מניחים את שכבה העוגה שניה ומעליה מורחים מהקצפת שנותרה וגם מסביב לעוגה מורחים מעט מהקצפת .
- ניתן לפזר מעט קוקוס קלוי מסביב לעוגה על הקצפת
- מזלפים פרחים על העוגה מהקצפת ומקשטים בתותים
- מגישים את העוגה כשהיא קרה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות