מתכון לקציצות סויה פיקנטיות רכות במיוחד וטעימות
מחפשים רעיון לארוחת צהריים פרווה וטעימה במיוחד? הנה לכם מתכון לקציצות סויה הכי רכות שיש טעימות ומתובלות בטוב טעם, מבושלות ברוטב עסיסי שנותן את הטעם המושלם למנת פרווה הולמת
- נועם זיגדון
- י"ח אדר ב' התשפ"ד
קציצות סויה פיקנטיות רכות במיוחד וטעימות צילום: נועם זיגדון
מתכון לקציצות סויה פיקנטיות רכות במיוחד וטעימות / נועם זיגדון
המצרכים לקציצות סויה פיקנטיות רכות במיוחד וטעימות:
- 2 כוסות שביבי סויה
- ½+2 כוסות מים רותחים
- יש להשרות את שביבי הסויה עם המים הרותחים במשך רבע שעה ולאח"מ לסחוט הייטב
- 1 בצל גדול מגורד בפומפייה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2-3 ביצים
- ½ כוס פירורי לחם
- 3 - 4 שיני שום כתוש
- 1 כפית תבלין לגריל
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית כמון
- ¼ כף מלח
לרוטב:
- 1 קופסא חומוס גרגרים
- 4 שיני שום כתוש
- 2 פלפל יבש חריף / מתוק
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- ¼ כפית מלח
- ½ כף שטוחה אבקת מרק
- 2 גבעולים כרפס קצוץ
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3 כוסות מים
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לקציצות סויה פיקנטיות רכות במיוחד וטעימות:
הכנת הקציצות:
- בקערה מכניסים את שביבי הסויה שהשרנו במים וסחטנו ומוסיפים להם את יתר מצרכי הקציצות, מערבבים הייטב לאיחוד ומניחים את התערובת בצד במשך כחצי שעה להתייצבות
הכנת הרוטב לקציצות:
- מחממים סיר רחב עם השמן ומוסיפים את השום והכורכום
- מחממים מעט ומוסיפים את החומוס והמים
- מוסיפים את התיבול מערבבים ומביאים לרתיחה
- יוצרים קציצות מתערובת הסויה שהנחנו בצד ומכניסים אותן פנימה לתוך הסיר עם הרוטב
- מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ- 5 דקות על אש גבוהה
- מוסיפים מים במידת הצורך ולאח"מ מנמיכים את האש
- מבשלים על להבה בינונית אש נמוכה במשך כחצי שעה
- מוציאים מהאש ומגישים לצד אורז לבן
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות