כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
בעלטה ובשיגורים

רבבות יהודי אוקראינה חגגו את הפורים השלישי במלחמה

בעלטה ובשיגורים בלתי פוסקים: רבבות יהודי אוקראינה חגגו את הפורים השלישי במלחמה. אירוע הפורים הגדול ביותר באוקראינה, התרחש כמיטב המסורת בעיר דניפרו המכונה "בירת היהדות של אוקראינה" בהשתתפות 750 מיהודי העיר

רבבות יהודי אוקראינה חגגו את הפורים השלישי במלחמה
יהודי אוקראינה חגגו את הפורים השלישי במלחמה צילום: פדרציית הקהילות היהודיות באוקראינה (FJCU)

בשעה שחלקים מקייב, אודסה וחרקוב סובלים עדיין מעלטה אחרי שיגורי טילי השיוט הרוסיים ביום שישי שעבר שהייתה המטח הכבד ביותר מאז פרוץ המלחמה באוקראינה, רבבות יהודי המדינה חגגו את חג הפורים כהלכתו, בשמחה גדולה ובתפילה לנס פורים משלהם ולגאולה אמיתית ושלימה. 

"ביום שישי שוגרו על אוקראינה יותר מ-110 טילים וכטב"מים איראניים, בשבת מעל ל-30 ואילו ביום החג עצמו קרוב ל-60" אומר הרב מאיר סטמבלר, שליח חב"ד ויו"ר 'פדרציית הקהילות היהודיות באוקראינה' (FJCU) "אבל זה לא מנע משלוחי חב"ד המסורים לערוך קריאות מגילה המוניות וסעודות פורים לאלפים רבים של יהודים בקרוב ל-60 ערים ויישובים ברחבי המדינה".

בקייב הבירה נערכו שתי מסיבות פורים מרכזיות. הגדולה שבהן היתה בקהילה במזרח קייב אותה מנהל הרב מרדכי (מוטי) לבנהרץ שבה נטלו חלק 200 משתתפים, ומסיבה קטנה יותר נערכה בקהילתו של סיו"ר "הפדרציה" הרב רפאל רוטמן. 

גם בחרקוב ואודסה התכנסו המוני יהודים ובכל אחת משתי הערים נמנו כ-500 יהודים שהגיעו לפעילויות השונות בכל שעות החג ואלפי אחרים קיבלו את משלוחי המנות של הפדרציה.
 
דיווחים על פעילויות הגיעו גם מערים רבות נוספות ובהן רובנא, קרמנצ'וג, צ'רקאסי, וקריבוי-רוג. "זה הפורים השלישי שלנו במלחמה הזו, והוא היה מופגז יותר מהפורומים שקדמו לו, אפילו מזה הראשון שהיה כמה שבועות אחרי פרוץ המלחמה, אבל לצד הכאב והעתיד הלוט בערפל, בלב היתה שמחה גדולה" אומר הרב שלמה סלומון, שליח חב"ד ורבה של קרמנצ'וג שהיתה בעבר עיר חסידית ידועה. "עשינו פעילות עם 200 משתתפים, ובנוסף חילקנו את ערכות הפדרציה ל-800 משפחות יהודיות בעיר ובסביבתה. במשך כמה שעות הנחנו את המלחמה בצד והשתדלנו להתמקד בחג ולהפיק ממנו את המירב".

אירוע הפורים הגדול ביותר באוקראינה, התרחש כמיטב המסורת בעיר דניפרו המכונה "בירת היהדות של אוקראינה" בהשתתפות 750 מיהודי העיר. 

רגע מרגש היה בקריאת המגילה בעיר הקטנה מירגורוד שבמחוז פולטובה. מספר הרב שניאור זלמן דייטש, רבה של האדיטש והגלילות שפעל בכל האזור: "סבבתי בכמה ערים ועיירות באזור במשך שעות כדי לקרוא במגילה ליהודים המקומיים. לפתע, בשעת קריאת המגילה נכנסה אשה צעירה שלא היתה מוכרת לאיש מהנוכחים. התברר שהיא ישראלית שעברה לגור באותו אזור נידח. יממה לפני כן היא היתה בסניף הדואר המקומי, ראתה ארגזי של משלוחי מנות מטעם 'הפדרציה', התחקתה בעקבות הכתובת וכך גילתה שיש בעיר קהילה יהודית שמתאספת לקרוא את המגילה".

במקביל, וכפי שפורסם בשבוע שעבר, ערכה "הפדרציה" לראשונה פעילות עם כ-1,000 חיילים יהודים המוצבים בחזית, וזאת אחרי פעילות ממושכת שנערכה מאחורי הקלעים משך כמה חודשים כדי להשיג את האישור להגיע אליהם לקווי החזית. כל אחד מהחיילים קיבל משלוח מנות גדול הכולל מגילת אסתר מהודרת עם תרגום אוקראיני, אוזני המן, שוקולדים, חטיפים ומיני מאפה ואפילו וודקה בייצור מקומי של ליין מיוחד לחג הפורים. את אותו משלוח מנות קיבלו גם 40,000 בתי אב יהודים באוקראינה ב-180 ערים ויישובים בכל רחבי המדינה, בתום מבצע לוגיסטי ארוך ומורכב.

מלחמת אוקראינה רוסיה פורים משלוח מנות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}