י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מהמטבח הטריפוליטאי

מתכון לספרה - עוגת סולת קלה להכנה בטעם מושלם

מתכון קל לספרה - עוגת סולת טעימה המגיעה מהמטבח הטריפוליטאי, משולבת בשכבה של תערובת תמרים מושלמת המעניקה את טעמה המיוחד לעוגה עסיסית ומוצלחת

מתכון לספרה - עוגת סולת קלה להכנה בטעם מושלם
עוגת ספרה צילום: נועם זיגדון

מתכון לספרה - עוגת סולת קלה להכנה בטעם מושלם / נועם זיגדון

המצרכים לספרה - עוגת סולת קלה להכנה בטעם מושלם:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • תבנית בנונית
  • 1 קילו סולת מנופה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס שומשום
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • גרידת תפוז מחצי תפוז
  • 1 ביצה L

למילוי:

  • 1 חבילת תמרים מגולענים בוואקום
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית בהרט/ קינמון
  • גרידת תפוז

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 וחצי כוסות מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 סוכר וניל / זהר / מי ורדים

אופן ההכנה לספרה - עוגת סולת קלה להכנה בטעם מושלם:

הכנת הסירופ:

  1. מכניסים את כל המצרכים בסיר ומבשלים במשך 5 דקות עד לרתיחה, מכבים את האש ומניחים בצד.

הכנת העוגה:

  1. קולים את השומשום בסיר ומוסיפים את הסולת, קולים גם אותה  עד להשחמה
  2. מוסיפים את השמן ומערבבים טוב טוב שכל השמן ייטמע בסולת
  3. מורידים מהגז ומוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב לתערובת אחידה ללא גושים
  4. משטחים מחצית מהכמות בתבנית משומנת

הכנת המילוי:

  1. מערבבים הייטב את כל המצרכים יחד עד לקבלת תערובת אחידה
  2. במידה והתמרים קשים, מחממים מעט על הגז
  3. אופן הכנת מלית התמרים - נועם זיגדון
  4. מכניסים את מילוי התמרים לשקית, מרדדים את השוקולד ועושים חריצים בעזרת סכין בשקית ומשטחים את המילוי במערוך
  5. ממתינים להתגבשות וקורעים בעדינות את השקית ומוציאים את המילוי
  6. מניחים את המילוי מעל העוגה ומשטחים מעל את החצי השני של התערובת סולת
  7. חותכים את העוגה בעזרת סכין למעוינים או לריבועים
  8. במרכז כל ריבוע מניחים שקד או אגוז
  9. מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-45 דקות או עד שמזהיב
  10. לאחר האפייה עוברים שוב עם סכין על כל החיתוכים 
  11. שופכים את הסירופ הקר מעל העוגה
  12. שומרים בקירור ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

 

 

 

עוגת סולת מתכון ספרה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}