מתכון לאוזני המן מלוחות במלית גבינות
אוהבים לגוון לקראת חג הפורים? הנה רעיון לארוחת ערב ברוח פורימית, מתכון לאוזני המן מלוחות ופריכות במלית גבינות, לא תפסיקו לקבל מחמאות
אוזני המן מלוחות במלית גבינות צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון לאוזני המן מלוחות במלית גבינות / אפרת סיאצ'י
המצרכים לאוזני המן מלוחות במלית גבינות:
לבצק:
- 2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל
- 1/2 כפית (2 ג’) אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס (120 מ”ל) שמן
- 100 גרם גבינה לבנה (כ-4 כפות)
למלית הגבינה:
- 1 כף מלאה גבינה לבנה
- 2 כפות מלאות גבינה בולגרית מפוררת (רצוי רכה)
- 3 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור
- לפיזור מעל: שומשום ו/או קצח
אופן ההכנה לאוזני המן מלוחות במלית גבינות:
- בקערה מכניסים קמח, אבקת אפיה, מלח, שמן וגבינה לבנה ומערבבים הייטב עד לקבלת בצק אחיד. (אם התערובת יוצאת יבשה או פירורית יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
- בקערה מכניסים את כל מצרכי המלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה למלבן גדול ודק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהניח אותו בצד כ10 דקות).
- קורצים עיגולים בקוטר כ-8 ס”מ (ניתן להשתמש בקורצן או בכוס) ומניחים במרכז כל עיגול כחצי כפית ממלית הגבינות
- סוגרים כל עיגול לצורת אוזן המן ומהדקים הייטב ומפזרים מעל שומשום/קצח.
- מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש על-180 ואופים במשך כ-25 דקות עד להזהבה.
- מצננים בחוץ (אוזני המן מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון).
- מגישים עם סלט ירקות עשיר או כל מה שאוהבים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות