גם בריא גם טעים
מתכון לגרנולה ביתית מלאה בכל טוב
אוהבים גרנולה? הנה לכם מתכון ביתי טעים ובריא יותר, משולב בתערובת של אגוזים ושקדים, חמוציות ובננות מיובשות בנגיעות קינמון המעניק את הטען המשובח לגרנולה ביתית מוצלחת
- חני לוין
- י' אדר ב' התשפ"ד
גרנולה ביתית מלאה בכל טוב צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון לגרנולה ביתית מלאה בכל טוב / אפרת סיאצ'י
המצרכים לגרנולה ביתית מלאה בכל טוב:
- 2 כוסות (220 ג’) שיבולת שועל עבה
- 1 + 1/4 כוסות תערובת של אגוזים ושקדים
- 2 כפות קוקוס
- 1 כפית אבקת קינמון
- 1/4 כוס צימוקים / חמוציות (לא חובה)
- 1/4 כוס בננות מיובשות (לא חובה)
- 4 כפות שמן קנולה
- 5-7 כפות דבש או סירופ מייפל (רצוי טבעי) או סילאן (לסילאן יש טעם קצת חזק ולכן מומלץ לשלב עם דבש או מייפל)
אופן ההכנה לגרנולה ביתית מלאה בכל טוב:
- בקערה מערבבים הייטב את כל המצרכים ולקראת הסוף מוסיפים את השמן והדבש/מייפל. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, אופים במשך כ20 עד 25 דקות עד לקבלת צבע זהוב
- מוציאים מהתנור ומניחים את התערובת להתקרר לגמרי.
- בעזרת הידיים מפוררים את התערובת ומאחסנים בצנצנת סגורה.
- אוכלים עם יוגורט או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: אפרת סיאצ'י, מתכונים בעשר דקות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות