לכבוד פורים
מתכון לעוגיות ליצנים מוצלחות
מחפשים רעיון לעוגיות שתוכלו לצרף למשלוחי מנות או להכין עם הילדים? הנה מתכון לעוגיות ליצן טעימות ומתוקות שכל אחד ישמח לקבל
- חני לוין
- ח' אדר ב' התשפ"ד
עוגיות ליצנים צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון לעוגיות ליצנים מוצלחות / אפרת סיאצ'י
המצרכים לעוגיות ליצנים מוצלחות:
- 1 כוס (140 ג’) קמח לבן
- 1/2 כפית (3 ג’) אבקת אפיה
- 3 כפות (40 ג’) סוכר
- 1 ביצה קטנה
- 1/4 כוס (50 ג’) שמן
- 1/2 כפית (3 ג’) תמצית וניל
לקישוט:
- סוכריות צבעוניות
- עדשים
- נטיפי שוקולד מריר/לבן
- 50 גרם שוקולד מריר מומס
אופן הכנה לעוגיות ליצנים מוצלחות:
- בקערה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד, נוח לעבודה ומעט שומני (אם הבצק יוצא יבש/פירורי יש להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה, אם יוצא דביק מידי- יש להוסיף 1-2 כפות קמח בהדרגה).
- על נייר אפייה מרדדים את הבצק למלבן גדול ודק וקורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס”מ (ניתן להיעזר בכוס)
- מקפלים שתי צדדים מהקטע העליון של העיגולים לצורת משולש ומהדקים - כך שייווצר צורה של ליצן
- מסדרים את העוגיות על נייר אפיה ומתחילים לקשט
- לכובע - מפזרים סוכריות צבעוניות ומהדקים אותם הייטב,
- לעיניים – מניחים נטיפי שוקולד לבן/מריר,
- לאף – מניחים עדש צבעוני
- לפה - מציירים לאחר האפייה בעזרת שקית זילוף עם חור קטן משוקולד מריר מומס
- מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש על180 מעלות ואופים במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב מעט בדפנות.
- מוציאים מהתנור וממתינים לצינון מוחלט.
- ממיסים 50 גרם שוקולד מריר במיקרוגל – בפולסים קצרים בכדי שהשוקולד לא יישרף
- מעבירים לשקית זילוף או לשקית אוכל רגילה וגוזרים את הקצה (לעשות חור קטן שלא יישפך מידי).
- מציירים פה מחייך וכל מה שמתחשק
- מכניסים לקירור עד להתייצבות מלאה של השוקולד ומכניסים לצלופנים או קופסאות יפות ומצרפים למשלוח מנות.
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים בעשר דקות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות