כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מתכון מנצח

מתכון למלפוף – ריבועי בקלאווה עיראקית

לכל חובבי הבקלאוות: קבלו מתכון מנצח לריבועי בקלוואה מהמטבח העיראקי הנקראים 'מלפוף', שילוב של דפי פילו במלית שקדים, פיסטוקים ואגוזים ובציפוי סירופ מתוק הנותן את הטעם המשובח למאפה מסורתי מושלם

מתכון למלפוף – ריבועי בקלאווה עיראקית
מלפוף - בקלוואה עירקית צילום: נועם זיגדון

מתכון למלפוף – ריבועי בקלאווה עיראקית / נועם זיגדון

המצרכים למלפוף – ריבועי בקלאווה עיראקית:

  • 11 דפי פילו

למלית:

  • 200 גרם שקדים
  • 150 גרם פיסטוקים
  • 200 גרם אגוזים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית הל טחון
  • ¼ כפית ציפורן לא חובה
  • ¼ כפית קינמון לא חובה

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון סחוט

אופן ההכנה למלפוף – ריבועי בקלאווה עיראקית:

הכנת הסירופ:

  1. מחממים על האש את מצרכי הסירופ ומביאים לרתיחה  
  2. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות  

הכנת הבקלוואה:

  1. טוחנים את השקדים האגוזים והפיסטוק טחינה בנונית לא גסה מידי ולא דקה מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומערבבים
  2. פורסים עלה של פילו ומורחים שמן משני הצדדים
  3. מניחים בקצה לרוחב של הדף 2 כפות גדושות ממלית הפיסטוקים
  4. שמים שיפוד או מוט בעובי 1 ס"מ בקצה
  5. מגלגלים את העלה עד הסוף יחד עם השיפוד שבקצה הבצק
  6. מהדקים הייטב ומכווצים את הרול משני הצדדים.
  7. מוציאים את המקל ומעבירים את הרול לתבנית משומנת
  8. לאח"מ מכינים את כל דפי הפילו באותה צורה ומניחים אותה בזה אחר זה צפוף בתבנית המשומנת.
  9. מברשים את כל המלפוף עם שמן
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כחצי שעה עד שמשחים
  11. מוציאים מהתנור ושופכים את הסירופ הקר על המאפה החם
  12. מפזרים פיסטוקים קצוצים מלמעלה
  13. מצננים היטב וחותכים לריבועים
  14. מגישים ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בקלוואה מתכון מלפוף

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}