מתכון מנצח
מתכון למלפוף – ריבועי בקלאווה עיראקית
לכל חובבי הבקלאוות: קבלו מתכון מנצח לריבועי בקלוואה מהמטבח העיראקי הנקראים 'מלפוף', שילוב של דפי פילו במלית שקדים, פיסטוקים ואגוזים ובציפוי סירופ מתוק הנותן את הטעם המשובח למאפה מסורתי מושלם
- נועם זיגדון
- ג' אדר ב' התשפ"ד
מלפוף - בקלוואה עירקית צילום: נועם זיגדון
מתכון למלפוף – ריבועי בקלאווה עיראקית / נועם זיגדון
המצרכים למלפוף – ריבועי בקלאווה עיראקית:
- 11 דפי פילו
למלית:
- 200 גרם שקדים
- 150 גרם פיסטוקים
- 200 גרם אגוזים
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית הל טחון
- ¼ כפית ציפורן לא חובה
- ¼ כפית קינמון לא חובה
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון סחוט
אופן ההכנה למלפוף – ריבועי בקלאווה עיראקית:
הכנת הסירופ:
- מחממים על האש את מצרכי הסירופ ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות
הכנת הבקלוואה:
- טוחנים את השקדים האגוזים והפיסטוק טחינה בנונית לא גסה מידי ולא דקה מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומערבבים
- פורסים עלה של פילו ומורחים שמן משני הצדדים
- מניחים בקצה לרוחב של הדף 2 כפות גדושות ממלית הפיסטוקים
- שמים שיפוד או מוט בעובי 1 ס"מ בקצה
- מגלגלים את העלה עד הסוף יחד עם השיפוד שבקצה הבצק
- מהדקים הייטב ומכווצים את הרול משני הצדדים.
- מוציאים את המקל ומעבירים את הרול לתבנית משומנת
- לאח"מ מכינים את כל דפי הפילו באותה צורה ומניחים אותה בזה אחר זה צפוף בתבנית המשומנת.
- מברשים את כל המלפוף עם שמן
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כחצי שעה עד שמשחים
- מוציאים מהתנור ושופכים את הסירופ הקר על המאפה החם
- מפזרים פיסטוקים קצוצים מלמעלה
- מצננים היטב וחותכים לריבועים
- מגישים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות