מתוקים וקריספיים
מתכון לעלי סיגר במילוי שקדים ובציפוי קוקוס
קינוח מתוק שלא תפסיקו לנשנש: מתכון לסיגרים מתוקים במלית שקדים ובציפוי סירופ וקוקוס | נשנוש שתמיד כייף להכין כשמתחשק לאכול משהו מתוק וקריספי
- נועם זיגדון
- ב' אדר ב' התשפ"ד
עלי סיגר במילוי שקדים ובציפוי קוקוס צילום: נועם זיגדון
מתכון לעלי סיגר במילוי שקדים ובציפוי קוקוס / נועם זיגדון
המצרכים לעלי סיגר במילוי שקדים ובציפוי קוקוס:
כמות: כ-30 סיגרים, כוס מדידה: כוס אוניברסלית 240 מ"ל
- 1 חבילת עלי סיגר מופשרים
למילוי שקדים:
- ½+3 כוסות שקדים טחונים
- 2 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- גרידת לימון מחצי לימון
- 1 כפית תמצית שקדים
לסירופ:
- 3 כוסות סוכר
- ½+1 כוסות מים
- מיץ מחצי לימון
- 1 שקית תה
לדבק:
- 2 כפות קמח
- ½ כוס מים
אופן ההכנה לעלי סיגר במילוי שקדים ובציפוי קוקוס:
הכנת הדבק:
- בקערה מערבבים הייטב את הקמח עם המים עד לקבלת תערובת סמיכה וללא גושים
הכנת הסירופ:
- בסיר מכניסים את מצרכי הרוטב ומביאים לרתיחה תוך ערבוב תמידי (כ-20 דקות על האש)
- מכבים את האש ומצננים הייטב
הכנת מילוי השקדים:
- במעבד מזון מכניסים את השקדים עם הביצים, הסוכר, הגרדת לימון והתמצית שקדים וטוחנים הייטב עד לקבלת תערובת אחידה ומגלגלים לנקניק דק
הכנת הסיגרים:
- חוצים כל עלה סיגר ל-2
- בקצה הישר והרחב של חצי עלה סיגר מניחים את המילוי
- מקפלים משני הקצוות ומגלגלים, לקראת הסוף מורחים מעט דבק על עלה הסיגר בכדי שיידבק הייטב
- סוגרים עד הסוף ומניחים בצד
- מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים את הסיגרים עד לקבלת גוון זהוב
- מוציאים מהטיגון וטובלים בסירופ
- טובלים את קצוות הסיגרים בקערה עם קוקוס ומניחים לייבוש
הערות:
- יש לשמור את הסיגרים במקרר
- ניתן להקפיא לפני או אחרי הטיגון
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות