רכות ועסיסיות
מתכון ללחמניות פיצה מושלמות
מתכון מעולה לארוחת ערב או בוקר, לחמניות פיצה טעימות ברכות מיוחדת מלאות בגבינה צהובה ומתאימות במיוחד להקפאה, תוכלו להוציא בכל עת כשהתחשק לכם על ארוחה מזינה ומשביעה
- חני לוין
- כ"ו אדר א' התשפ"ד
לחמניות פיצה צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון ללחמניות פיצה מושלמות / אפרת סיאצ'י
המצרכים ללחמניות פיצה מושלמות:
לבצק:
- 500 גרם קמח רגיל או קמח לחם (3.5 כוסות)
- 1 כף גדושה שמרים יבשים
- 4 כפות גדושות סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 200 מ”ל מים פושרים-חמימים (כוס פחות 2 כפות)
- 1 כפית מלח
למילוי:
- רוטב פיצה/קטשופ
- פרוסות גבינה צהובה (כל פרוסה חותכים ל-3 רצועות)
לציפוי:
- ביצה טרופה + כפית שמן
- שומשום
אופן ההכנה ללחמניות פיצה מושלמות:
- בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
- מוסיפים מים ושמן ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים את המלח מתחילים ללוש במשך כ-8 דקות לפחות, עד שמתקבל בצק חלק ורך.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מורידים את האוויר בעזרת לישת הבצק ומחלקים את הבצק ל – 12 כדורים בגודל שווה.
- כל כדור מרדדים בעזרת מערוך למלבן ארוך, מורחים רוטב פיצה ומניחים 3 רצועות גבינה צהובה ומגלגלים ללחמניה ארוכה.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 175 מעלות ואופים במשך 20-23 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות
- מוציאים מהתנור ומתענגים
- ניתן לשמור בהקפאה ולחמם בכל עת.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אפרת סיאצ'י, מתכונים ב10 דקות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות