שקרי הגרושה נחשפו ופרידת האב מילדיו נמנעה
הסכסוך הסלים מאד, ברגע בו החליטה האישה לטפול על בעלה לשעבר עלילת שווא, כאילו הוא מסוכן לילדיו משום שהוא משתמש באופן קבוע בסמים קשים וצורך אלכוהול עד שיכרות
- קובי עוזיאלי
- כ"ה אדר א' התשפ"ד
- 2 תגובות
מאבק גירושין מכוער שגלש לעלילות שווא קשות נגד האב, כמעט וגרם להפרדתו המוחלטת מילדיו. לאחר מאבק משפטי ממושך, במהלכו נחשפו שקרי האישה, הורשה האב לשוב להתראות עם ילדיו שלא תחת פיקוח צד ג'.
מדובר בזוג שהיו נשואים לאורך כעשור, במהלכו נולדו להם ארבעה ילדים קטינים. לאחר עשר שנים עלו יחסיהם על שרטון, והאישה עזבה בזעם את דירת המשפחה, והגישה נגד האב תביעות לגירושין, חלוקת רכוש ודמי מזונות גבוהים מאוד.
עורכות הדין אביטל ודנה אדרי, שייצגו את האב, מספרות כי הסכסוך הסלים מאד, ברגע בו החליטה האישה לטפול על בעלה לשעבר עלילת שווא, כאילו הוא מסוכן לילדיו משום שהוא משתמש באופן קבוע בסמים קשים וצורך אלכוהול עד שיכרות. לדבריהן, הבחירה להעליל עלילת שווא שכזו על בעלה לשעבר, נבעה ככל הנראה בשל רצונה של האישה לזכות ביתרון דיוני בהליכי הגירושין שבהם פתחה. התעקשותה על אמיתות עלילת השווא דרדרה את המשפחה לסכסוך ממושך ומורט עצבים, שארך יותר משנה.
בתחילה, ובאופן אוטומטי, ניתנה החלטה כי האב יורשה לראות את הקטינים אלא תחת פיקוח צד ג'.
בהמשך הודה האב, בפני העובדת סוציאלית שנשלחה לבדוק את מסוכנתו, שאכן עישן בעבר פעמים ספורות גראס, אך הדבר נעשה שלא בנוכחות הילדים, וכלל לא הפך אותו לאלים או למסוכן כלפי ילדיו.
לדברי עורכות הדין אדרי, כך גם התרשמה העובדת הסוציאלית שפגשה את האב. אולם האם המשיכה להגיש בקשות שונות לביהמ"ש, בהם טענה כל העת כי הקטינים מצויים בסיכון.
ביוזמת עורכות דינו, נשלח האב למכון לאבחון אישיות ומסוגלות הורית, על מנת להפריך את מסוכנותו כלפי ילדיו, כפי שאכן נקבע לבסוף, אך זאת לאחר תלאות ומרורים מצד האם
במהלך אותם חודשים ביקשו עורכות הדין אדרי למנות את אשתו החדשה לאחר גירושיו, כמפקחת על כך שלא יצרוך סמים ואלכוהול, בקשה שאליה התנגדה גרושתו מכל וכל, ועל כן אף עתרה בניסיון למנוע את מינויה כמפקחת.
בית המשפט למשפחה שדן בבקשת האם למנוע את המינוי התרשם מאישיותה של הרעייה החדשה של הבעל. מנגד, התרשם בית המשפט כי האישה מערימה קשיים על בעלה לשעבר, ממניעים לא טהורים, והחליט לסמוך את ידיו על מינוי אשתו השניה כמפקחת, עד שתינתן התייחסות סופית מטעם העו"ס שבחנה את עניין ההתמכרויות, לכאורה, של האב.
גם העובדת הסוציאלית שערכה לאב הערכת מסוכנות, התרשמה שלא נשקפת ממנו כל מסוכנות כלפי ילדיו. היא הגישה את מסקנותיה לבית המשפט, מסקנות שכלל לא מצאו חן בעיני הגרושה, אשר דרשה לאפשר לה לחקור את העובדת הסוציאלית.
העובדת הסוציאלית נחקרה על ידי באי כוחה של האם וכן על ידי עורכות הדין אדרי. חקירתה זו לא העלתה כל פגם בהתנהלות העובדת הסוציאלית, אך הדבר לא ריפה את ידי האישה. בשלב זה, עתרה האישה לקבל לעיונה את הדוחות החסויים שאותם חיברה העובדת הסוציאלית, במהלך פגישות האבחון שאותן ערכה לאב.
עורכות הדין אדרי התנגדו לבקשה, בשל החשש לפגיעה הקשה בפרטיות האב, ובית המשפט קיבל את עמדתן, ודחה את בקשת האישה על הסף.
בין השאר, נשלח האב לבדיקה אצל עובדת סוציאלית המתמחה באבחון וטיפול בהורים המכורים לסמים ולאלכוהול, אשר קבעה באופן חד משמעי כי הוא אינו מהווה כל סכנה לילדים. גם העובדת הסוציאלית שמונתה על ידי בית המשפט לפקח על סדרי הדין בעניינו של האב זומנה לעדות, וגם היא שללה מסוכנות של האב, וקבעה כי האב לא מסכן את ילדיו.
בשלב זה עתרו עורכות הדין אדרי, בשם האב, לזרז את הסרת הפיקוח ממפגשיו עם ילדיו, פיקוח שנערך לאורך חודשים ארוכים ומיותרים. לדברי עורכות הדין, התנהלות האם מונעת הסדרי שהות תקינים עם הילדים, והדבר עלול לפגוע קשות בילדיו, וביחסיהם עם אביהם. האישה התנגדה להסרת הפיקוח, מכל וכל, והתמידה בעלילת השווא השקרית על האב.
היא דרשה שהאב יישלח למכון לגמילה מסמים קשים ואלכוהול, וזאת חרף כל תסקירי הרווחה, ששללו שימוש פעיל בסמים והתמכרות. בשלב זה פקעה סבלנותו של בית המשפט, אשר הורה על הסרת הפיקוח מהסדרי השהייה בין האב לילדיו.
לדברי עורכות הדין אדרי, החלטה זו בהחלט התקבלה בסיפוק, אך לא היה בכך די. בשלב זה עתרו השתיים לבית המשפט בבקשה להורות על משמורת משותפת של ההורים לארבעת ילדיהם, ולא לאפשר את המשך חזקת האם הבלעדית על הילדים.
במשא ומתן שנערך בין הצדדים, הבינה האם כי מוטב לה להפסיק לדבוק בעלילות השווא שאותן הפיצה נגד האב, וכי מוטב לה להגיע להסכמה, מחוץ לכותלי בית המשפט, מבלי שיתקיים דיון הוכחות במהלכו היא תחקר. ההסכמה אליה הגיעו הייתה שההורים יחלקו משמורת משותפת על ילדיהם. כמו כן השניים הסכימו כי לא ישולמו דמי מזונות בין הצדדים, ושניהם יישאו במשותף ובחלקים שווים בהוצאות ילדיהם (מחציות).
ההסכם בין הצדדים הוגש לאחרונה לבית המשפט לענייני משפחה במרכז הארץ, וקיבל תוקף של פסק דין.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות