ללא נחיתה
מתכון לעוגת גבינה גבוהה ומוצלחת
מתכון לעוגת גבינה מוצלחת וגבוהה עם הסוד העיקרי שמעניק לה את הגובה מבלי שתראו אותה נוחתת לאח"מ, מתכון שמתאים לכל חובבי עוגות הגבינה והאפייה
- חני לוין
- כ"ג אדר א' התשפ"ד
עוגת גבינה גבוהה צילום: ניצה בן ישי
מתכון לעוגת גבינה גבוהה ומוצלחת / ניצה בן ישי
המצרכים לעוגת גבינה גבוהה ומוצלחת:
- 7 ביצים מופרדות
- 2 כוסות סוכר
- 1 חב' פודינג וניל קטנה
- 6 כפות קורנפלור
- 750 ג' גבינה לבנה
- 2 שמנת חמוצה
אופן ההכנה לעוגת גבינה גבוהה ומוצלחת:
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
- את החלבונים מקציפים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
- בקערה נפרדת מערבבים הייטב את החלמונים עם כוס סוכר, פודינג וניל, 6 כפות קורנפלור, 750 ג גבינה לבנה ו2 שמנת חמוצה
- מוסיפים את הקצף לקערת החלמונים והגבינות, בחלקים ומערבבים בעדינות ובתנועות עטיפה עד לקבלת בלילה אחידה
- משמנים סיר ג'חנון, עם חמאה (לשים נייר אפייה רק בתחתית בדפנות לא צריך )
- מעבירים את הבלילה לתוך הסיר המשומן בחמאה
- מניחים את סיר הג'חנון עם הבלילה בתוך תבנית תנור עם מים
- מכניסים את שתיהן יחד לתנור שחומם מראש על 200° מעלות ואופים במשך עשר דקות (עד שמשחים) על תוכנית טורבו
- לאחר 10 דקות מנמיכים את מעלות התנור לחום של 150° מעלות ואופים במשך שעה ועשרים דקות.
- כשהעוגה מוכנה, משאירים אותה בתנור כבוי לעוד שעה וחצי. חשוב לא לפתוח את התנור.
- לאח"מ מוציאים ומצננים על השיש
- מעבירים למקרר למשך לילה שלם ורק אח"כ ניתן לחלץ את העוגה מהסיר
- מחלצים את העוגה מהסיר ומפזרים אבקת סוכר או מזלפים קצפת ומקשטים בכל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות