מנת פרווה
מתכון לקציצות דגים - פישמס ברוטב עגבניות אדום
קציצות דגים מטוגנות וטעימות המתבשלות ברוטב עגבניות עסיסי ומלא טעם בהגשה לצד אורז לבן או קוסקוס תקבלו מנת פרווה מושלמת
- נועם זיגדון
- כ"ג אדר א' התשפ"ד
קציצות דגים צילום: נועם זיגדון
מתכון לקציצות דגים - פישמס ברוטב עגבניות אדום / נועם זיגדון
המצרכים לקציצות דגים - פישמס ברוטב עגבניות אדום:
- 1 ק"ג דג טחון (כזה שבד"כ משתמשים לגפילטע פיש, או כל דג אחר שמתאים לכם לקציצות)
- 2 בצלים גדולים מרוסקים / טחונים במעבד מזון (כולל הנוזלים)
- ½ צרור שמיר קצוצה דק
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח (או לפי הטעם)
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ 3 עד 4 כוסות פירורי לחם להוסיף בהדרגה (בפסח, אפשר קמח תפ"א או קמח מצה)
- בין 2 ל 4 ביצים L
לטיגון:
- ½ כוס שמן
- 5-6 שיני שום פרוסות
- 1-2 פלפל חריף חתוך לשלוש
- ½ חבילת שמיר קצוץ
לרוטב:
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות (800 ג')
- 1-2 כוסות מים
- 1-2 כפות אבקת מרק עוף
- פרוסות לימון / לימון כבוש לא חובה
אופן ההכנה לקציצות דגים - פישמס ברוטב עגבניות אדום:
הכנת הקציצות:
- מערבבים הייטב את כל המצרכים ביחד לעיסה רכה. ומניחים בצד עד להתגבשות של העיסה
- מחממים את השמן לטיגון בסיר רחב
- ממתינים שהשמן יהיה ממש חם (הוא חייב להיות חם מאוד אחרת הקציצות ידבקו לתחתית)
- מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות עגולות ושטוחות
- מטגנים משני צדדים ומוציאים את הקציצות המוכנות לצלחת ומניחים בצד.
- כשנשארות במחבת שתי קציצות שמחכות להשחמת הצד השני,
- זורקים פנימה את השום, הפלפל החריף והשמיר ומחממים מעט
- מסדרים בסיר את הקציצות שטיגנו זו לצד זו ומעל הכל שופכים את העגבניות המרוסקות והמים.
- מניחים מספר פרוסות לימון כבוש
- ומפזרים מלמעלה את האבקת מרק, ניתן להוסיף מעט מלח
- מכסים את הסיר ומניעים בעדינות בתנועות מעגליות כדי לערבב את הרוטב עם האבקת מרק.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- מבשלים במשך כ- 35-45 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: סמדר ונועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות