נשנוש מתוק
מתכון לעוגיות ריבה חלביות
נשנוש מתוק ואהוב על כל בני הבית, מתכון לעוגיות פרחים ממולאות בריבה והפעם בגרסה חלבית ומוצלחת
- חני לוין
- כ' אדר א' התשפ"ד
עוגיות ריבה צילום: ניצה בן ישי
מתכון לעוגיות ריבה חלביות / ניצה בן ישי
המצרכים לעוגיות ריבה חלביות:
- 250 ג' חמאה קרה
- 1.5 כוסות אבקת סוכר
- 2.5 כוסות קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/3 כוס מיץ תפוזים
- קורט מלח
אופן ההכנה לעוגיות ריבה חלביות:
- בקערה, מכניסים את החמאה, אבקת הסוכר, הקמח ואבקת האפייה, מערבבים הייטב עד לקבלת בצק פירורים.
- מוסיפים את מיץ התפוזים וקורט מלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך שעה. (אפשר למקפיא לחצי שעה)
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול
- קורצים עוגיות - חלק שלמות וחלק עם פתח באמצע (את הפתח אפשר לעשות עם צנטר)
- מניחים בזהירות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מומלץ להכניס את המגש למקפיא, כך העוגייה תשמור על צורתה אחרי האפייה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך 12 עד 15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב
- מוציאים מהתנור ומצננים, מורחים ריבת תות על העוגייה השלמה ומעליה מניחים עוגיות עם פתח.
- מפזרים על העוגיות אבקת סוכר
- מכניסים לקופסא אטומה ומתענגים בכל פעם שמתחשק לנשנש משהו מתוק
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות