ברכתו מזונות
מתכון לסמבוסק במלית בצלים וחומוס
תוספת או מנה בפני עצמה: מתכון לסמבוסק עסיסי ומשובח במלית בצלים וחומוס, בהגשה לצד עגבניות מרוסקות וביצה קשה תקבלו מנה משביעה ומלאת עניין
- חני לוין
- י"ט אדר א' התשפ"ד
סמבוסק חומוס צילום: רפאל דדוש
מתכון לסמבוסק במלית בצלים וחומוס / רפאל דדוש
המצרכים לסמבוסק במלית בצלים וחומוס:
למלית:
- 3 כוסות גרגירי חומוס (לאחר השרייה של 24 שעות במים וכפית סודה לשתיה)
- 4 בצלים בינוניים קצוצים
- פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה
- כרכום
- כמון
- מלח
- שום
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 1 כף שטוחה שמרים
- 1 כף סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 1.5 כפיות מלח
- 2 + 1/4 כוסות מים (שהתבשל בהם החומוס)
אופן ההכנה לסמבוסק במלית בצלים וחומוס:
הכנת המלית:
- מרתיחים את החומוס עד כדי ריכוך ומקררים, מעבירים את גרגירי החומוס לקערה ומועכים (את המים שהחומוס התבשל בהם שומרים לבצק לאחר קירור)
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה מוסיפים כ 3 כוסות מהחומוס המעוך ומוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כרכום, כמון, מלח ושום
- מערבבים הייטב לאיחוד
הכנת הבצק:
- בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד
- מניחים את הבצק למנוחה במשך כשעה
- לאחר שעה מרדדים מהבצק מלבן גדול של כ3- 4 מ"מ וקורצים עיגולים,
- ממלאים כל עיגול מהמלית ומהדקים בשוליים בעזרת מזלג
- מטגנים את הסמבוסק בשמן חם מאוד עד להשחמה
- מגישים לצד עגבניות מרוסקות ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות