הטרנד הבא
מתכון לעוגת קרפים וקצפות היסטרית
הטרנד הבא: מתכון לעוגת קרפים היסטרית עם טריק פשוט שהופך את העוגה לוואו | מתכון לעוגה המורכבת משכבות של קרפים כשבין השכבות קצפות בשני צבעים שיעשו לכם את כל הרושם
- חני לוין
- י"ג אדר א' התשפ"ד
עוגת קרפים וקצפות צילום: שרה שבבו
מתכון לעוגת קרפים וקצפות היסטרית / שרה שבבו
המצרכים לעוגת קרפים וקצפות היסטרית:
לקרפ:
- 1.5 כוסות קמח
- ¾ כוס סוכר
- 2 כפות קקאו
- 4 ביצים
- ¼ כוס שמן
- 2 כוסות חלב
לקרם:
- 3 מכלי שמנת מתוקה
- 4 כפות גדושות גבינה
- 5 כפות פודינג וניל
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית מחית וניל (אם אין לוותר)
- 1 כף נוטלה - לחצי מכמות הקרם (ניתן להמיר בממרח אחר)
לגנאש שוקולד:
- 100 גרם שוקולד
- 40 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה לעוגת קרפים וקצפות היסטרית:
הכנת עוגת קרפים - קרדיט - שרה שבבו
הכנת הקרפים:
- בקערה שמים את המרכיבים היבשים ומערבבים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים וטורפים היטב.
- במחבת משומנת מוזגים מהבלילה ומטים את המחבת שהבלילה תכסה את כל שטח המחבת.
- מטגנים עד להתייצבות והופכים (בערך דקה שתיים)
- סך הכל מכינים 8 קרפים.
- בעזרת רינג קוטר 24 קורצים את הקרפים על מנת לקבל גודל זהה ומדויק (אם אין אפשר לוותר על השלב הזה)
הכנת הקרם:
- בקערה שמים את מרכיבי הקרם חוץ מהנוטלה ומקציפים לקרם חלק ויציב.
- מעבירים מחצית מהקרם לשקית זילוף ובחצי הנותר מוסיפים נוטלה.
- מערבבים עד להטמעה ומעבירים לשקית זילוף.
אופן ההרכבה:
- על מגש מניחים קרפ
- מזלפים פסים של קרם עם רווחים כמו בסרטון ומכסים בקרפ.
- מזלפים שוב פסים והפעם עם קרם השוקולד, ברווחים שנוצרו.
- חוזרים על הפעולה עוד חמש פעמים
- כשמזלפים בפעם האחרונה מורחים מעט את הקרם ומכסים בקרפ.
- בשלב הזה ניתן לצפות את העוגה בגנאש.
לגנאש שוקולד:
- ממיסים את השמנת והשוקולד במיקרוגל ומערבבים לקרם חלק
- מצפים את העוגה.
- כשהשוקולד מתייצב מפדרים אבקת קקאו.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות