רכה ואוורירית
מתכון לעוגת אגוזים עם קצפת שוקולד וקוקוס
מתכון נהדר לעוגה מרשימה וטעימה במיוחד, מלאת באווריריות ומתאימה כקינוח לאחר ארוחה חלבית או לצד כוס הקפה כשמתחשק לכם להתפנק על עוגה עסיסית
- נועם זיגדון
- י"ג אדר א' התשפ"ד
עוגת אגוזים עם קצפת שוקולד וקוקוס צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת אגוזים עם קצפת שוקולד וקוקוס / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת אגוזים עם קצפת שוקולד וקוקוס:
כוס מדידה חד פעמית חמה
תבנית בקוטר 26
- 6 ביצים L
- 100 גרם שוקולד מריר מגורד
- 1 סוכר וניל
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 3/4 כוס אגוזים קצוצים
- ¼ -½ כוס קוקוס
- גרידת לימון
- ½-1 כוסות קמח
- 1 אבקת אפיה
לקצפת:
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כוס חלב
- 2 שמנת להקצפה
אופן ההכנה לעוגת אגוזים עם קצפת שוקולד וקוקוס:
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
- לחלמונים מוסיפים ½ כוס סוכר, שמן, גרידת לימון, שוקולד מגורד, קוקוס, וניל והאגוזים ומערבבים הייטב
- מקציפים את החלבונים עם ½ כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
- מקפלים את החלבונים עם תערובת החלמונים ומוסיפים בתנועת קיפול ובהדרגה את הקמח
- מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170° מעלות ואופים במשך כ-45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
- מוציאים מהתנור ומקררים את העוגה
- רותחים אותה ל-2 ומרטיבים את העוגה בחצי כוס מים חמים מעורבבים עם כפית נס קפה - או במיץ תפוזים
הכנת הקצפת:
- מקציפים את מצרכי הקצפת עד לקבלת קצף יציב
- מורחים שיכבה נדיבה של קצפת על חלק 1 של העוגה
- מניחים מעל הקצפת את החלק השני של העוגה
- ומעל העוגה מורחים את שאר הקצפת
- מפזרים שוקולד מריר מגורד או אגוזים קצוצים
- שומרים בקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות