כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
נס במיון

בן העשר שהגיע לקריסת מערכות פתאומית חזר לשגרת חייו

חייו של בן 10 שהגיע לקריסת מערכות פתאומית במיון בית החולים שניידר ניצלו הודות לחיבור לאקמו • מנהל המלר"ד: "לחבר ילד לאקמו במלר"ד זה נדיר ביותר, וזוהי הפעם הרביעית בתולדות שניידר שזה קורה"

בן העשר שהגיע לקריסת מערכות פתאומית חזר לשגרת חייו
אשפוז. אילוסטרציה צילום: Chen Leopold / Flash 90.     

אירוע דרמטי ונדיר ביותר התרחש לאחרונה במחלקה לרפואה דחופה (מיון) במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית, כשילד בריא בן 10 שהגיע עם חום וכאבי בטן החל להתדרדר עד כדי קריסת מערכות, שאילצה את הרופאים לחבר אותו בדחיפות לאקמו (מכונת לב ריאה), על מנת להציל את חייו.

לאחר החיבור לאקמו, הילד הועבר ליחידה לטיפול נמרץ לב, שם טופל מספר ימים כשהוא מונשם ומורדם לסירוגין. כשחזרו הבדיקות הסתבר שכל האירוע נגרם בגלל חיידק בדרכי השתן שהתפשט לדם. החיידק נקרא סטאפ אאורוס והוא נחשב למזהם שכיח ברפואת ילדים. במקרים מסוימים, הוא עלול לגרום לנזק קבוע לכליות ואלח דם (מצב בו החיידקים עוברים מהכליה הנגועה לדם) כמו במקרה הנוכחי. אלח דם מתפתח כאשר התגובה של הגוף לזיהום משתבשת ויוצאת מאיזון ואז ישנה סכנה לגרימת נזק לאיברים החיוניים וגם סכנת חיים.

"זה התחיל מכאבי בטן חזקים, הקאות וחום גבוה, שבשלב מסוים, כשהוא כאוב מאוד, החלטתי לקחת אותו לבית החולים", מספרת אמו של הילד. "בהתחלה עברנו סדרה של בדיקות שלא העלו משהו מיוחד, מלבד מדדי דלקת, עד שהחליטו לעשות לו אולטרסאונד בכליות בגלל התלונה על כאבי הבטן וגם כי התחילו כאבים בגב. האולטראסאונד הראה איזשהו ממצא בכליה. בינתיים הוא המשיך להרגיש רע והתדרדר, והבנתי מרגע לרגע שמשהו לא טוב קורה". 

"כשראיתי שנכנסים המון רופאים לחדר שלו", מספרת האם, "הרופאים פעלו במהירות וחיברו אותו לאקמו מה שבדיעבד הציל את חייו. אלו היו ימים מפחידים, מלאים בחששות ואי וודאות. לאט לאט הוא השתפר והיום הוא כבר מרגיש הרבה יותר טוב אבל עדיין מתאושש מהחוויה שעבר, גם אני כמובן. אני רוצה להודות לצוות בית החולים שטיפל בו במסירות כזו גדולה, ובעיקר בצורה מהירה ומדויקת".

לדברי ד"ר רון ברנט, מנהל המחלקה לרפואה דחופה (מלר"ד) במרכז שניידר לרפואת ילדים: "הילד הגיע אלינו בתלונה מרכזית של חום וכאבי בטן והתחלנו בבדיקות כדי לנסות להבין מה המקור. כחלק מהבירור הסתכלנו על הבטן שלו עם POCUS (אולטרסאונד נייד). בבדיקה מצאנו ציסטות רבות בכליה, שהיו לא ידועות קודם. תוך כדי המשך ההערכה והטיפול, החלה התדרדרות פתאומית וקריסת מערכות, מה שחייב אותנו להעלות אותו על אקמו כדי לייצב את מצבו. לחבר ילד לאקמו במלר"ד זה נדיר ביותר, וזוהי הפעם הרביעית בתולדות שניידר שזה קורה".

מכשיר אקמו בית חולים שניידר סטאפ אאורוס טיפול נמרץ מיון בן 10

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}