מתכון לפוקצ'ה מעולה ומהירה
מחפשים רעיון לארוחת ערב טעימה ומפנקת? קבלו מתכון לפוקצ'ות מהירות וטעימות שתוכלו להגיש לצד סלט ירקות עשיר ויש לכם ארוחה משביעה ומוצלחת
- חני לוין
- י' אדר א' התשפ"ד
פוקאצ'ה צילום: נועם זיגדון
מתכון לפוקצ'ה מעולה ומהירה / נועם זיגדון ועדי בן שמואל
המצרכים לפוקצ'ה מעולה ומהירה:
(הבצק מתאים גם כבסיס לפיצה)
- כוס מדידה חד פעמית חמה
- בין 7-11 יחידות
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
- ½ כוס שמן זית / קנולה
- 600 מ"ל מים חמימים
אופן ההכנה לפוקצ'ה מעולה ומהירה:
- בקערה מערבבים הייטב את הקמח עם השמרים והסוכר, לאחר הערבוב מוסיפים מלח ומערבבים
- מוסיפים את השמן ומכניסים למיקסר, מוסיפים בזילוף דק את המים תוך כדי לישה
- ולשים במשך כ-10 דקות, מניחים בצד להתפחה במשך כחצי שעה
- (טיפ להתפחה: להכניס לתנור שלא חומם עם קערת מים חמים)
- מחלקים את הבצק לכדורים ופותחים כל כדור אליפסה
- מורחים שמן זית בכמות נדיבה על כל פוקאצ'ה
- מורחים תוספות: פסטו / ממרח זיתים / חצילים / ירקות / פטריות / כל מה שאוהבים
- מניחים את הפוקאצ'ות בתבנית ומתפיחים 20 דקות נוספות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 250° מעלות על תוכנית טורבו ואופים במשך כ- 25 דקות עד להשחמה.
- מוציאים ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות