ארוחת צהריים מושלמת: מתכון לעוף עם אפונה ואורז בסיר אחד
מתכון נהדר לארוחת צהריים ללא לכלוך מיותר, הכל בסיר אחד, שוקיים עוף המתבשלים עם אורז, שמיר קצוץ, פרוסות תפוחי אדמה ואפונה והכל בתיבול אנין ומושלם
- חני לוין
- ד' אדר א' התשפ"ד
עוף עם אפונה ואורז בסיר אחד צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוף עם אפונה ואורז בסיר אחד / נועם זיגדון
המצרכים לעוף עם אפונה ואורז בסיר אחד:
- 6-8 שוקיים
- 3 כוסות אורז מבורר ושטוף
- ½-1 כוסות אפונה עדינה קפואה
- ½ צרור שמיר קצוץ
- 2-3 תפוחי אדמה פרוסים
- ½ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור טחון
- מעט פלפל שחור גרוס
- ¼ כוס שמן
- ½-4 כוסות מים
- ½ כף מלח
אופן ההכנה לעוף עם אפונה ואורז בסיר אחד:
- מחממים בסיר רחב שמתאים גם לתנור מעט שמן עם הכורכום
- מטגנים את תפוחי האדמה עד שמשחים
- מוציאים אותם לצלחת ומכניסים לאותו סיר את העופות, מתבלים אותם בפלפל שחור גרוס ומלח ומטגנים את העופות משני הצדדים
- מוציאים את העופות מהסיר עם השמן ומניחים בסיר נייר אפייה
- מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית
- בקערה נפרדת מערבבים את האורז, האפונה השמיר והתבלינים ומניכים אותם מעל תפוחי האדמה שבסיר
- מסדרים מעל האורז את העופות ומכסים בנייר אפייה ונייר כסף
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים במשך כשעה
- לאחר שעה מסירים את הכיסוי ואופים עוד כעשר דקות עד שהעוף משחים יפה
- מוציאים, מגישים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות