כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

תכנית הבישול השבועית: מוקפץ מזרח מערב ומעורב דגים

גם השבוע - תוכנית הבישול הייחודית של 'בחדרי חרדים' • בנוף פסטורלי, מול מפרשיות הספינות במרינה הרצליה, קפה קפה מגישים שלל מנות צבעוניות ועריבות לחך • קבלו מתכונים ביתיים למוקפץ מזרח מערב ולמעורב דגים

תכנית הבישול השבועית: מוקפץ מזרח מערב ומעורב דגים
מורן כהן

פינת אוכל • מוקפץ מזרח מערב ומעורב דגים

נודלס מזרח מערב
מצרכים:

אטריות נודלס / ביצים – 180 גרם בימי מלח.
פלפלים צבעוניים – 80 גרם חתוך לרצועות.
בצל לבן – 50 גרם חתוך סלייס
פטריות שמפניון טריות – 50 גרם חתוך סלייס
זוקיני (לא חובה)– 50 גרם חתוך לרצועות
נבטים – 25 גרם בתפזורת
שום – 15 גרם כתוש או קצוץ
ג'ינג'ר (לא חובה) – 10 גרם כתוש או קצוץ
בוטנים קלויים – 20 גרם גרוסים
רוטב סויה מקורמלת – 60 גרם
צ'ילי מתוק – 40 גרם
שאטה יבש (לא חובה) – קורט
מלח – קורט
פלפל שחור גרוס – קורט
עלי כוסברה טריים (לא חובה) – חופן קטן
קוביות סלמון נורווגי (לא חובה) - 130 גרם

אופן ההכנה:

לחמם היטב מחבת עמוקה/ווק, להקפיץ על אש גבוהה בשמן סויה: פלפלים צבעוניים ובצל לבן (במידה ואנחנו רוצים את המנה עם דג סלמון, יש להוסיף אותו בשלב זה). להוסיף פטריות שמפניון, סיבוב אחד של סויה מקורמלת, סיבוב אחד של צ'ילי מתוק. להקפיץ ולהוסיף את האיטריות (ללא חימום במים).לתת לאיטריות לספוג את הרוטב שבמחבת, לסגור מחוץ לאש עם נבטים, מלח ופלפל. להוריד לצלחת ולקשט בפלח לימון, כוסברה ובוטנים גרוסים.

מעורב דגים
מצרכים:

בצל לבן – 80 גרם חתוך סלייס
פטריות שמפניון – 100 גרם חתוך סלייס
דג סלמון נורווגי – 120 גרם חתוך קוביות
דג בס – 100 גרם חתוך קוביות
תפו"א לבן – 3-4 יחידות בנוניות
טחינה – 50 גרם
פטרוזיליה – חופן עלים
סומק – 10 גרם
תבלין קארי צהוב – קורט
תבלין תערובת ק'יגיין – קורט
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אופן הכנה של פירה תפו"א:
מבשלים 3-4 תפו"א לבנים בקליפתם בסיר עם מים קרים ומלח עד לריכוך. מסננים את תפו"א מיד ומצננים קלות.

מקלפים, מועכים וממליחים בהדרגה ותוך כדי מעיכה יוצקים שמן סויה בהדרגה. (מומלץ להוסיף קמצוץ אגוז מוסקט).

אופן הכנה של תערובת הדגים:

לחמם היטב מחבת עמוקה / ווק, להקפיץ על אש גבוהה בשמן סויה: בצל לבן ופטריות 2-3 דקות. להוסיף את תערובת הדגים (סלמון ובס) ולהמשיך להקפיץ 3-4 דקות. להוסיף מלח, פלפל שחור, תערובת ק'ייגין וקארי צהוב.

הרכבת המנה:

פותחים על צלחת עגולה את פירה התפו"א כמו חומוס ומעל מוסיפים את תערובת הדגים, מזלפים טחינה סמיכה, מפזרים עלי פטרוזיליה (ניתן להוסיף כוסברה למי שאוהב – מומלץ!) וסוגרים בקורט סומק, מגישים עם פלח לימון.
מתכון פירה מוקפץ קפה קפה דגים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}