מתכונים לחורף: מרק בצל ומרק בטטה מוקרם
נדב מרום, השף הראשי של קפה גרג מציע מתכונים חמים ומיוחדים לחורף: מרקים עשירים במגוון טעמים • בתיאבון!
- אלי כהן
- ז' שבט התשע"ה
מרק בצל. צלם:דרור כץ
מרק הינו אחד המאכלים שסגולותיו הולכות לפניו, בעיקר בחורף הקר. מיד כשצצים באוויר סימנים של חורף עולה בנו החשק למזון מחמם לנשמה והימים הקרים הם זמן מושלם להתפנק עם מרקים למיניהם.
במשך השנים הפך המרק לסימן ההיכר של אוכל חם ומזין ומילה נרדפת לפינוק אמיתי. הניחוח המהביל, האדים העולים והטעם המרגיע של המרק הם ההשראה למגוון המרקים שמציעה רשת קפה גרג לחורף. בין המרקים המוצעים: מרק ירקות, אפונה, בטטה, בצל, מינסטרונה, עדשים, עגבניות ועוד. היצע המרקים מתחלף מידי יום. מנת המרק מוגשת בתוספת סלט ולחם.
נדב מרום, שף ראשי בקפה גרג, מנדב מתכוני מרקים לחורף:
מתכון למרק בצל:
100 גרם מרגרינה
2 ליטר בצל פרוס לרצועות "חצי אמינסה", פרוס דק
1 כף עלי טימין, קצוץ דק מאד
1 כוס יין לבן
2 ליטר מים
כף מחית ציר בקר
פלפל לבן, מלח, מעט סוכר
אופן ההכנה:
לחמם את המרגרינה עד שהיא חומה (לא שחורה!)
לזרוק לתוכה את הבצל והטימין הקצוץ, לבשל עד שהבצל רך וחום.
להוסיף את היין ולערבב היטב, לגרד את התחתית. לצמצם את כל היין.
להוסיף את המים ולאחר שמגיע לרתיחה להוסיף את אבקת המרק.
לבשל כ-20 דקות נוספות ולתקן טעמים. במקרה שמשתמשים ביין בישול מתוק צריך פחות סוכר. הסוכר רק צריך לאזן את חמיצות היין
מרק בטטה מוקרם:
1 יחידה גזר
חצי בצל גדול
1 קג בטטות, מקולפות
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח, פלפל לבן טחון
אופן ההכנה
לחתוך את הירקות גס, ולהכניס לסיר מתאים.
לכסות במים ועוד כמה ס"מ.
כאשר הירקות רכים לחלוטין(לאחר כשעה בישול) להוסיף את השמנת והתבלינים ולטחון בבלנדר ידני
לתקן סמיכות עם מים או צמצום במקרה הצורך.
במשך השנים הפך המרק לסימן ההיכר של אוכל חם ומזין ומילה נרדפת לפינוק אמיתי. הניחוח המהביל, האדים העולים והטעם המרגיע של המרק הם ההשראה למגוון המרקים שמציעה רשת קפה גרג לחורף. בין המרקים המוצעים: מרק ירקות, אפונה, בטטה, בצל, מינסטרונה, עדשים, עגבניות ועוד. היצע המרקים מתחלף מידי יום. מנת המרק מוגשת בתוספת סלט ולחם.
נדב מרום, שף ראשי בקפה גרג, מנדב מתכוני מרקים לחורף:
מתכון למרק בצל:
100 גרם מרגרינה
2 ליטר בצל פרוס לרצועות "חצי אמינסה", פרוס דק
1 כף עלי טימין, קצוץ דק מאד
1 כוס יין לבן
2 ליטר מים
כף מחית ציר בקר
פלפל לבן, מלח, מעט סוכר
אופן ההכנה:
לחמם את המרגרינה עד שהיא חומה (לא שחורה!)
לזרוק לתוכה את הבצל והטימין הקצוץ, לבשל עד שהבצל רך וחום.
להוסיף את היין ולערבב היטב, לגרד את התחתית. לצמצם את כל היין.
להוסיף את המים ולאחר שמגיע לרתיחה להוסיף את אבקת המרק.
לבשל כ-20 דקות נוספות ולתקן טעמים. במקרה שמשתמשים ביין בישול מתוק צריך פחות סוכר. הסוכר רק צריך לאזן את חמיצות היין
צילום: מרק בטטה. צלם:אסף לוי
מרק בטטה מוקרם:
1 יחידה גזר
חצי בצל גדול
1 קג בטטות, מקולפות
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח, פלפל לבן טחון
אופן ההכנה
לחתוך את הירקות גס, ולהכניס לסיר מתאים.
לכסות במים ועוד כמה ס"מ.
כאשר הירקות רכים לחלוטין(לאחר כשעה בישול) להוסיף את השמנת והתבלינים ולטחון בבלנדר ידני
לתקן סמיכות עם מים או צמצום במקרה הצורך.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות