הוא מונע אלצהיימר, סוכרת ומחלות לב: אספרסו או הפוך?
שתייה יומית של כשלש כוסות קפה עשויה למנוע התפתחות אלצהיימר אצל מבוגרים • אספרסו ארוך, אספרסו קצר, הפוך, מקיאטו חזק או חלש, כוס אחת או שתיים? • על סוגי קפסולות קפה הנפוצים בארץ, מכונות ששווה להניח על השיש במטבח, מבצעי קפה ואפילו מתכונים • מי אמר מכור ולא קיבל?
suterstock
האם קפה הוא תרופה למחלות כרוניות מסוימות? מחקרים קשרו שתיית קפה להגנה מפני פרקינסון, שיתוק מוחין, סוכרת, מחלות לב מסוימות וגם סוגים שונים של סרטן. עתה, מחקר נוסף מחזק מסקנות ראשוניות לגבי השפעת הקפה על מחלות קוגניטיביות ומגלה ששתייה יומית של כשלש כוסות קפה עשויה למנוע התפתחות אלצהיימר אצל מבוגרים הסובלים מדמנציה קלה שאחד מסימניה הנפוצים ביותר הוא בעיות זיכרון קלות.
לפי המחקרים צריכת קפה מגנה מפני הופעת האלצהיימר. תוצאות המחקר מצביעות על כך שצריכת קפאין וקפה קשורה לעיכוב בתהליך התפתחות דמנציה שהיא פגיעה קוגניטיבית קשה.
על פי מומחים בשטח, ליקוי קוגניטיבי קל מתפתח אצל מבוגרים המגלים סימני שכחה מעל הרמה המצופה לגילם למרות שבחיי היום יום הם פועלים כרגיל. מצב זה עלול להתפתח עם השנים לאלצהיימר.
החוקרים הגיעו למסקנה שרמת קפאין בדם מעל 1200 ננוגרם למיליליטר - המתקבלת מצריכת כוס עד שני כוסות קפה שחור 3 עד 4 שעות לפני הבדיקה - כמעט בוודאות (סיכוי של 100% על פי החוקרים) מונעת התפתחות של ליקוי קוגניטיבי קל לדמנציה.רוצים הגנה? שתו קפה!
על פי החוקרים, מסקנה מתבקשת ממחקר זה היא ששתיית קפה - שהוא המקור כמעט היחיד והעיקרי לקפאין בדיאטה שלנו - ברמה של 2 עד 3 כוסות ליום מפחיתה את הסיכון להתפתחות אלצהיימר אצל כלל הצרכנים - ובעיקר אצל מבוגרים עם ליקוי קוגניטיבי קל - בכמעט 100%! החוקרים אף ציינו שתוצאות המחקר הנ"ל חופפות תוצאות מחקרים קודמים שלהם עם עכברים ומצביע על כך שאכן שתיית קפה מתונה לאורך החיים מגנה מפני התפתחות אלצהיימר בגיל מבוגר.
במאמר קודם העלו החוקרים השערה שקפאין מגיב עם חומר לא ידוע נוסף בקפה כדי להגביר ייצור של מרכיב (growth factor) בדם העוצר את התפתחות האלצהיימר.
ובאשר לשאלה האם קפה הוא לא רק משקה מהנה אלא גם מפחית את הסיכון להופעת מחלות כרוניות מסוימות, הרי שניתן לקבוע בוודאות שהתשובה היא חיובית במגבלות הנתונים אישיים של כל אחד ואחת. כל המחקרים מצביעים על כך ששתיית קפה - 3 עד 5 ואפילו 6 כוסות ליום - מונעת ומפחיתה מחלות רבות, משפרת את היכולות המנטאליות שלנו ומסייעת לפעילות גופנית על ידי שיפור היכולת המנטאלית והפיזית והגברת ניצול מקורות אנרגיה שאינם זמינים בקלות.
המסקנה מכל זה היא ששתיית קפה מהנה ואף רצויה לכל אחד ואחת מאתנו ובלבד שתעשה במידה ומתוך ידיעת רגישותנו לקפאין. ראוי לציין שרוב בני האדם אינם רגישים לקפאין ולכן קפה הפך למשקה נצרך ביותר וככל שנתחיל בשתיית קפה מוקדם יותר יעילות הגנתו מפני אותן מחלות שתיארנו תגבר. באים לקפה?
אז היכן אפשר למצוא קפה איכותי וטוב בכל הגדלים ובכל הצורות? לפניכם סקירה של כמה שחקניות חזקות בשוק הקפה הרותח בארץ ולהן שפע של הצעות טעימות, משובחות ומסתבר שגם בריאות. 17 תערובות קפה איכותיות
חברת אתיקל קופי קומפני המתחרה הגדולה של נספרסו באירופה שבבעלות ז'אן-פול גאילרד, לשעבר המנכ"ל המיתולוגי של נספרסו, נכנסת לישראל החברה ששברה את השליטה של "נספרסו" בשוק הקפסולות למכונות הקפה תשווק בישראל 17 תערובות קפה איכותיות שתואמות את מכונות הקפה של נספרסו.
מלחמת הקפה מתחממת
חברת "אתיקל קופי קומפני", המתחרה הגדולה של "נספרסו" באירופה, הגיעה לישראל. החברה החלה לשווק ברחבי הארץ קפסולות קפה התואמות למכונות הקפה של נספרסו. "אתיקל קופי קומפני", ששברה את השליטה של "נספרסו" בשוק הקפסולות באירופה, תשווק 17 תערובות קפה איכותיות, התואמות את מכונות הקפה של נספרסו.מיהם "אתיקל קופי קומפני"?
"אתיקל קופי קומפני" (ETHICAL COFFEE COMPANY) הוקמה בשנת 2008, ע"י השוויצרי ז'אן-פול גאילרד, מי שהיה המנכ"ל המיתולוגי של נספרסו במשך עשור, ושהפך את ענקית הקפה העולמית למה שהיא. אבל אז החליט גאילרד לנטוש את החברה, ולהקים לה מתחרה , שעושה שימוש במכונות של נספרסו. מאז עושים בנספרסו הכול כדי לתקוע מקלות בגלגלים של חברת אתיקל: הם שינו את המכונות שלהם, הסירו את הביטוח למי שלא ישתמשו בקפסולות החברה ונכנסו למאבקים משפטיים ארוכים, שבהם ידה של המונופול עד כה – על התחתונה.
בימים אלה נכנסת "אתיקל קופי קומפני" גם לשוק הקפה הלוהט בישראל, שוק שנמצא בעלייה מתמדת, ונכון להיום מוערך בכ-300 מיליון שקל בשנה, 70 אחוזים מהם של נספרסו לה כ-450 אלף מכונות במשרדים ומשקי בית. "אתיקל קופי קומפני" מציעה תחרות אמיתית לנספרסו, הן במגוון תערובות הקפה הרחב, הן באיכות הגבוהה של הקפה והן במחיר..
קפה אורגני וקפסולות מתכלות
"אתיקל קופי קומפני" השיגה בכורה עולמית, על ידי הצגת דור חדש של קפסולות חדשניות, המתכלות באופן מלא ונמכרות במחירים תחרותיים. לחברה יש גם שתי תערובות אורגניות ("לונגו" ו"אינקה סאובה"), בעלות תו אורגני של האיחוד האירופי ואף תו "סחר הוגן" (Fair Trade). שתי התערובות הן נעימות לחיך ועדינות בטעמן.
פולי הקפה המשמשים במוצרי "אתיקל קופי קומפני" מגיעים מיבולי הערביקה הטובים ביותר, מקולומביה, מרכז אמריקה, הודו, אתיופיה, קניה ועוד. החברה שמה דגש על אבטחת איכות הגבוהה ביותר באשר למקורות הקפה והכנתו. קליית הקפה נעשית בטכניקות המסורתיות והאיכותיות של קלייה איטית, המשמרות את טעמי הקפה ואיכותו.
חברת "אתיקל קופי קומפני" מיוצגת בארץ ע"י "s-presso", בבעלותם של כפיר גריידי וברק בן אליעזר. "בכוונתנו להציע אלטרנטיבה שוות ערך מבחינת איכות הקפה, במחיר הוגן יותר לצרכן", אומר בן אליעזר.
מעל 20 טון קפה בחודש
ג'ו, הרשת הגדולה בישראל המונה כ- 250 סניפים, הוקמה בשנת 1997 על ידי בעלי הרשת דיוויד קליין ודב גולדפרב. הרשת קולה מידי חודש מעל 20 טון במפעל קליית קפה בחולון ומספקת תערובות קפה אישיות, משובחות למאות בתי קפה, בתי מלון ומסעדות ברחבי הארץ. מדי שנה נבחרים מיטב יבולי הפולים מכל ארצות קו המשווה, הנבדקים ע"י מומחים בינלאומיים אשר בודקים את הפולים החל מרמת השתיל ועד עיבוד הפולים.
רשת ג'ו נכנסת לתחום קפסולות הקפה: תייצר ותשווק קפסולות בטכנולוגיה חדשנית המותאמת למכונות הקפה של נספרסו בהשקעה של 5 מיליון ₪. בכך מעמיקה הרשת אחיזתה בתחום הקפה ומספקת את חוויית בית הקפה גם בבית .
רשת ג'ו, המונה 250 סניפים ונקודות מכירה ברחבי הארץ, נכנסת לשוק קפסולות הקפה המתאימות למכונות נספרסו. הרשת תמכור את קפסולות ג'ו בכל סניפי הרשת ובסניפי חנויות הנוחות "מנטה" והן צפויות להימכר במחיר של 2 ₪ בלבד. מגוון התערובות כולל את התערובת המיתולוגית – תערובת ג'ו האהובה, המוגשת בכלל הרשת וכן תערובות גורמה נוספות וייחודיות המעניקות חוויה, טעם ואיכות של בית קפה גם בבית.
במסגרת המהלך בו הושקעו כ- 5 מיליון שקלים, הושקע זמן רב בפיתוח ותכנון קו ייצור חדשני ובלעדי מאיטליה, שהותאם במיוחד עבור ג'ו ומאפשר שליטה מלאה על כלל תהליך הייצור. הקו כולל רכישת מכונות ייחודיות, פיתוח חומרי גלם והכשרת כוח אדם. הפעילות המקיפה של ג'ו בכל השלבים: ייבוא פולי קפה מובחרים, קלייה במפעל המתקדם טכנולוגית, טחינת הפולים ואריזתם, מאפשרת בקרת איכות וטעמים עד לשלב הסופי בכוס הקפה.
לרגל ההשקה הכריזו ברשת ג'ו על מבצע היכרות: בקניית שלושה מארזי קפסולות קפה ג'ו מקבלים מארז נוסף במתנה במחיר מיוחד כולל של 60 ₪ עבור 40 קפסולות.
עם כניסתה לקטגוריית קפסולות הקפה, מחזקת ג'ו את אסטרטגיית חווית בית הקפה של הלקוח בבית. הקפסולות של ג'ו מצטרפות לקו המוצרים של הרשת לצריכה ביתית, בהם קפה שחור, קפה טחון, פולי קפה, מקינטות ועוגיות.
קפסולות הקפה החדשניות של ג'ו לוקחות את האספרסו המוכר לגבהים חדשים של טעם, גוף וארומה. הודות לטכנולוגיה החדשה והייחודית, ששה זרמי ג'טים יוצרים תנועת חליטה סיבובית, המייצרת קרמה עשירה במיוחד ומאפשרים להגיש את מיצוי הקפה המושלם לתערובת הגורמה של ג'ו ולחוויית קפה עשירה שאינה נגמרת. הקפסולות מוצעות במגוון טעמים נבחרים מהמומחים של ג'ו ומתאימות לכל מכונות הקפה של נספרסו.
חמשת הטעמים שמציעה הרשת הם : תערובת ג'ו, טריאסטה, לוקה, קיארי ונטול קפאין.
• תערובת ג'ו –תערובת הבית המוכרת והאהובה מכילה 100% פולי קפה מובחרים מסוג "ערביקה". התערובת האולטימטיבית לקפוצ'ינו ולאוהבי אספרסו חזק ועוצמתי.
• טריאסטה -תערובת חזקה אך מעודנת עם נגיעות טעם של אגוזי לוז. תערובת אספרסו מושלמת המורכבת מ- 100% ערביקה.
• לוקה – תערובת חזקה ומתוקה המורכבת מפולי קפה ממרכז ודרום אמריקה עם פולים מטנזניה, היוצרים זרימה ארוכה וחלקה וכן גוף מלא של דבש אגוזי וסיומת מעט חמצמצה. 100% ערביקה.
• קיארי – תערובת מעודנת עם נגיעה של פולי רובוסטה עשירה בטעמי קקאו ופירות מסוכרים.
• נטול קפאין – תערובת המקבילה לתערובת ג'ו אך נטולת קפאין- 100% ערביקה.
שי לידור, מנכ"ל רשת ג'ו, מסר: "מאז נוסדה רשת ג'ו לפני כ-17 שנה, היא חרטה על דגלה להציע חווית קפה גורמה לכל שוחרי הקפה. הכניסה לתחום הקפסולות היא צעד נוסף להרחבת נתח שוק הקפה שלנו. לתפיסתנו, ג'ו הוא חוויה, ואותה אנו שואפים להעניק ללקוחות גם בבית. הטכנולוגיה החדישה של הקפסולות, גם בהיבט של הטעם וגם בפן הטכני של ההתאמה למכונות, מציבה אותנו כמתחרה המוביל והאיכותי בשוק מול נספרסו".
לפי המחקרים צריכת קפה מגנה מפני הופעת האלצהיימר. תוצאות המחקר מצביעות על כך שצריכת קפאין וקפה קשורה לעיכוב בתהליך התפתחות דמנציה שהיא פגיעה קוגניטיבית קשה.
על פי מומחים בשטח, ליקוי קוגניטיבי קל מתפתח אצל מבוגרים המגלים סימני שכחה מעל הרמה המצופה לגילם למרות שבחיי היום יום הם פועלים כרגיל. מצב זה עלול להתפתח עם השנים לאלצהיימר.
החוקרים הגיעו למסקנה שרמת קפאין בדם מעל 1200 ננוגרם למיליליטר - המתקבלת מצריכת כוס עד שני כוסות קפה שחור 3 עד 4 שעות לפני הבדיקה - כמעט בוודאות (סיכוי של 100% על פי החוקרים) מונעת התפתחות של ליקוי קוגניטיבי קל לדמנציה.רוצים הגנה? שתו קפה!
על פי החוקרים, מסקנה מתבקשת ממחקר זה היא ששתיית קפה - שהוא המקור כמעט היחיד והעיקרי לקפאין בדיאטה שלנו - ברמה של 2 עד 3 כוסות ליום מפחיתה את הסיכון להתפתחות אלצהיימר אצל כלל הצרכנים - ובעיקר אצל מבוגרים עם ליקוי קוגניטיבי קל - בכמעט 100%! החוקרים אף ציינו שתוצאות המחקר הנ"ל חופפות תוצאות מחקרים קודמים שלהם עם עכברים ומצביע על כך שאכן שתיית קפה מתונה לאורך החיים מגנה מפני התפתחות אלצהיימר בגיל מבוגר.
במאמר קודם העלו החוקרים השערה שקפאין מגיב עם חומר לא ידוע נוסף בקפה כדי להגביר ייצור של מרכיב (growth factor) בדם העוצר את התפתחות האלצהיימר.
ובאשר לשאלה האם קפה הוא לא רק משקה מהנה אלא גם מפחית את הסיכון להופעת מחלות כרוניות מסוימות, הרי שניתן לקבוע בוודאות שהתשובה היא חיובית במגבלות הנתונים אישיים של כל אחד ואחת. כל המחקרים מצביעים על כך ששתיית קפה - 3 עד 5 ואפילו 6 כוסות ליום - מונעת ומפחיתה מחלות רבות, משפרת את היכולות המנטאליות שלנו ומסייעת לפעילות גופנית על ידי שיפור היכולת המנטאלית והפיזית והגברת ניצול מקורות אנרגיה שאינם זמינים בקלות.
המסקנה מכל זה היא ששתיית קפה מהנה ואף רצויה לכל אחד ואחת מאתנו ובלבד שתעשה במידה ומתוך ידיעת רגישותנו לקפאין. ראוי לציין שרוב בני האדם אינם רגישים לקפאין ולכן קפה הפך למשקה נצרך ביותר וככל שנתחיל בשתיית קפה מוקדם יותר יעילות הגנתו מפני אותן מחלות שתיארנו תגבר. באים לקפה?
אז היכן אפשר למצוא קפה איכותי וטוב בכל הגדלים ובכל הצורות? לפניכם סקירה של כמה שחקניות חזקות בשוק הקפה הרותח בארץ ולהן שפע של הצעות טעימות, משובחות ומסתבר שגם בריאות. 17 תערובות קפה איכותיות
חברת אתיקל קופי קומפני המתחרה הגדולה של נספרסו באירופה שבבעלות ז'אן-פול גאילרד, לשעבר המנכ"ל המיתולוגי של נספרסו, נכנסת לישראל החברה ששברה את השליטה של "נספרסו" בשוק הקפסולות למכונות הקפה תשווק בישראל 17 תערובות קפה איכותיות שתואמות את מכונות הקפה של נספרסו.
מלחמת הקפה מתחממת
חברת "אתיקל קופי קומפני", המתחרה הגדולה של "נספרסו" באירופה, הגיעה לישראל. החברה החלה לשווק ברחבי הארץ קפסולות קפה התואמות למכונות הקפה של נספרסו. "אתיקל קופי קומפני", ששברה את השליטה של "נספרסו" בשוק הקפסולות באירופה, תשווק 17 תערובות קפה איכותיות, התואמות את מכונות הקפה של נספרסו.מיהם "אתיקל קופי קומפני"?
"אתיקל קופי קומפני" (ETHICAL COFFEE COMPANY) הוקמה בשנת 2008, ע"י השוויצרי ז'אן-פול גאילרד, מי שהיה המנכ"ל המיתולוגי של נספרסו במשך עשור, ושהפך את ענקית הקפה העולמית למה שהיא. אבל אז החליט גאילרד לנטוש את החברה, ולהקים לה מתחרה , שעושה שימוש במכונות של נספרסו. מאז עושים בנספרסו הכול כדי לתקוע מקלות בגלגלים של חברת אתיקל: הם שינו את המכונות שלהם, הסירו את הביטוח למי שלא ישתמשו בקפסולות החברה ונכנסו למאבקים משפטיים ארוכים, שבהם ידה של המונופול עד כה – על התחתונה.
בימים אלה נכנסת "אתיקל קופי קומפני" גם לשוק הקפה הלוהט בישראל, שוק שנמצא בעלייה מתמדת, ונכון להיום מוערך בכ-300 מיליון שקל בשנה, 70 אחוזים מהם של נספרסו לה כ-450 אלף מכונות במשרדים ומשקי בית. "אתיקל קופי קומפני" מציעה תחרות אמיתית לנספרסו, הן במגוון תערובות הקפה הרחב, הן באיכות הגבוהה של הקפה והן במחיר..
קפה אורגני וקפסולות מתכלות
"אתיקל קופי קומפני" השיגה בכורה עולמית, על ידי הצגת דור חדש של קפסולות חדשניות, המתכלות באופן מלא ונמכרות במחירים תחרותיים. לחברה יש גם שתי תערובות אורגניות ("לונגו" ו"אינקה סאובה"), בעלות תו אורגני של האיחוד האירופי ואף תו "סחר הוגן" (Fair Trade). שתי התערובות הן נעימות לחיך ועדינות בטעמן.
פולי הקפה המשמשים במוצרי "אתיקל קופי קומפני" מגיעים מיבולי הערביקה הטובים ביותר, מקולומביה, מרכז אמריקה, הודו, אתיופיה, קניה ועוד. החברה שמה דגש על אבטחת איכות הגבוהה ביותר באשר למקורות הקפה והכנתו. קליית הקפה נעשית בטכניקות המסורתיות והאיכותיות של קלייה איטית, המשמרות את טעמי הקפה ואיכותו.
חברת "אתיקל קופי קומפני" מיוצגת בארץ ע"י "s-presso", בבעלותם של כפיר גריידי וברק בן אליעזר. "בכוונתנו להציע אלטרנטיבה שוות ערך מבחינת איכות הקפה, במחיר הוגן יותר לצרכן", אומר בן אליעזר.
מעל 20 טון קפה בחודש
ג'ו, הרשת הגדולה בישראל המונה כ- 250 סניפים, הוקמה בשנת 1997 על ידי בעלי הרשת דיוויד קליין ודב גולדפרב. הרשת קולה מידי חודש מעל 20 טון במפעל קליית קפה בחולון ומספקת תערובות קפה אישיות, משובחות למאות בתי קפה, בתי מלון ומסעדות ברחבי הארץ. מדי שנה נבחרים מיטב יבולי הפולים מכל ארצות קו המשווה, הנבדקים ע"י מומחים בינלאומיים אשר בודקים את הפולים החל מרמת השתיל ועד עיבוד הפולים.
רשת ג'ו נכנסת לתחום קפסולות הקפה: תייצר ותשווק קפסולות בטכנולוגיה חדשנית המותאמת למכונות הקפה של נספרסו בהשקעה של 5 מיליון ₪. בכך מעמיקה הרשת אחיזתה בתחום הקפה ומספקת את חוויית בית הקפה גם בבית .
רשת ג'ו, המונה 250 סניפים ונקודות מכירה ברחבי הארץ, נכנסת לשוק קפסולות הקפה המתאימות למכונות נספרסו. הרשת תמכור את קפסולות ג'ו בכל סניפי הרשת ובסניפי חנויות הנוחות "מנטה" והן צפויות להימכר במחיר של 2 ₪ בלבד. מגוון התערובות כולל את התערובת המיתולוגית – תערובת ג'ו האהובה, המוגשת בכלל הרשת וכן תערובות גורמה נוספות וייחודיות המעניקות חוויה, טעם ואיכות של בית קפה גם בבית.
במסגרת המהלך בו הושקעו כ- 5 מיליון שקלים, הושקע זמן רב בפיתוח ותכנון קו ייצור חדשני ובלעדי מאיטליה, שהותאם במיוחד עבור ג'ו ומאפשר שליטה מלאה על כלל תהליך הייצור. הקו כולל רכישת מכונות ייחודיות, פיתוח חומרי גלם והכשרת כוח אדם. הפעילות המקיפה של ג'ו בכל השלבים: ייבוא פולי קפה מובחרים, קלייה במפעל המתקדם טכנולוגית, טחינת הפולים ואריזתם, מאפשרת בקרת איכות וטעמים עד לשלב הסופי בכוס הקפה.
לרגל ההשקה הכריזו ברשת ג'ו על מבצע היכרות: בקניית שלושה מארזי קפסולות קפה ג'ו מקבלים מארז נוסף במתנה במחיר מיוחד כולל של 60 ₪ עבור 40 קפסולות.
עם כניסתה לקטגוריית קפסולות הקפה, מחזקת ג'ו את אסטרטגיית חווית בית הקפה של הלקוח בבית. הקפסולות של ג'ו מצטרפות לקו המוצרים של הרשת לצריכה ביתית, בהם קפה שחור, קפה טחון, פולי קפה, מקינטות ועוגיות.
קפסולות הקפה החדשניות של ג'ו לוקחות את האספרסו המוכר לגבהים חדשים של טעם, גוף וארומה. הודות לטכנולוגיה החדשה והייחודית, ששה זרמי ג'טים יוצרים תנועת חליטה סיבובית, המייצרת קרמה עשירה במיוחד ומאפשרים להגיש את מיצוי הקפה המושלם לתערובת הגורמה של ג'ו ולחוויית קפה עשירה שאינה נגמרת. הקפסולות מוצעות במגוון טעמים נבחרים מהמומחים של ג'ו ומתאימות לכל מכונות הקפה של נספרסו.
חמשת הטעמים שמציעה הרשת הם : תערובת ג'ו, טריאסטה, לוקה, קיארי ונטול קפאין.
• תערובת ג'ו –תערובת הבית המוכרת והאהובה מכילה 100% פולי קפה מובחרים מסוג "ערביקה". התערובת האולטימטיבית לקפוצ'ינו ולאוהבי אספרסו חזק ועוצמתי.
• טריאסטה -תערובת חזקה אך מעודנת עם נגיעות טעם של אגוזי לוז. תערובת אספרסו מושלמת המורכבת מ- 100% ערביקה.
• לוקה – תערובת חזקה ומתוקה המורכבת מפולי קפה ממרכז ודרום אמריקה עם פולים מטנזניה, היוצרים זרימה ארוכה וחלקה וכן גוף מלא של דבש אגוזי וסיומת מעט חמצמצה. 100% ערביקה.
• קיארי – תערובת מעודנת עם נגיעה של פולי רובוסטה עשירה בטעמי קקאו ופירות מסוכרים.
• נטול קפאין – תערובת המקבילה לתערובת ג'ו אך נטולת קפאין- 100% ערביקה.
שי לידור, מנכ"ל רשת ג'ו, מסר: "מאז נוסדה רשת ג'ו לפני כ-17 שנה, היא חרטה על דגלה להציע חווית קפה גורמה לכל שוחרי הקפה. הכניסה לתחום הקפסולות היא צעד נוסף להרחבת נתח שוק הקפה שלנו. לתפיסתנו, ג'ו הוא חוויה, ואותה אנו שואפים להעניק ללקוחות גם בבית. הטכנולוגיה החדישה של הקפסולות, גם בהיבט של הטעם וגם בפן הטכני של ההתאמה למכונות, מציבה אותנו כמתחרה המוביל והאיכותי בשוק מול נספרסו".