מתכון לארטישוק ירושלמי עם קציצות בשר
ארוחת צהריים טעימה ומיוחדת עם קציצות בשר וארטישוק ירושלמי (קסביה), בהגשה לצד אורז ובפיזור של ירק קצוץ תקבלו מנה בשרית הולמת
- חני לוין
- י"ד שבט התשפ"ד
ארטישוק ירושלמי עם קציצות בשר צילום: אסתי
מתכון לארטישוק ירושלמי עם קציצות בשר / אסתי
המצרכים לארטישוק ירושלמי עם קציצות בשר:
- 10 תפוחי אדמה ירושלמי (קסביה) מקולפים וחתוכים לטבעות
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 2 כפות שמן
לקציצות :
- 700 גרם בשר טחון
- 1 בצל גדול מגורד דק
- 1 גזר מגורד דק
- 1 תפוח אדמה קטן מגורד דק
- 1 ביצה
- 3 כפות פירורי לחם (בערך)
- מעט פלפל שחור
- מעט מלח
- מעט כורכום
- מעט בהרט או ראס אל חנות
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות מים מהברז
לרוטב:
- 1/4 כפית כורכום
- מעט פלפל שחור
- קמצוץ מלח
- 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
- מים עד לכיסוי הקסביה
אופן ההכנה לארטישוק ירושלמי עם קציצות בשר:
- מערבבים את כל מצרכי הקציצות ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את קוביות הבצל עד להזהבה .
- מוסיפים את הקסביה ומטבלים ברבע כפית כורכום, מעט פלפל שחור, קמצוץ מלח, כפית גדושה מרק עוף ומכסים את הקסביה במים
- מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש
- מגלגלים מתערובת הבשר קציצות ומטגנים אותן לכמה דקות במחבת במעט שמן
- מסדרים אותן מעל הקסביה אם חסר מוסיפים עוד מעט מים שיגיעו עד לגובה הקציצות .
- מבשלים במשך 40 עד 50 דקות עד לצמצום הרוטב
- מפזרים מעט כוסברה מעל
- מגישים עם אורז לבן ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות