כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

פינת אוכל • צפו: סלט הדרים וסלמון אפוי עם מוקפצים

תוכנית הבישול הייחודית של 'בחדרי חרדים' • השף של מסעדת סומסה מציג מתכון לסלט הדרים מרענן עם ויניגרט פקאן וסלמון אפוי עם ירקות מוקפצים על מצע פירה תפוחי אדמה • בתיאבון!

פינת אוכל • צפו: סלט הדרים וסלמון אפוי עם מוקפצים
קובי הר צבי

פינת אוכל • צפו: סלט הדרים וסלמון אפוי עם מוקפצים

סלט הדרים
מצרכים:

תערובת עלי ביבי
תערובת חסה מיקס
לבבות חסה ערבית
12 פילה תפוז
12 פילה אשכולית אדומה
12 פלחי תפוח עץ סמיט
300 גרם אגוזי פקאן סיני מסוכר

ויניגרט פקאן:

מצרכים לויניגרט פקאן
200 גרם פקאן סיני מסוכר
2 כפות דבש תמרים
1 כף דבש
1/4 כוס חומץ בלסמי
1 שן שום קלופה וקצוצה
3/4 כוס שמן זית
1 כוס מיץ תפוזים
1 כפית חרדל דיז׳ון

אופן ההכנה:

מכניסים למעבד מזון את הפקאן, דבש, שום, חרדל, מיץ תפוזים וחומץ בלסמי. מפעילים את המעבד מזון ומוזגים בהדרגה את השמן עד לקבלת מרקם הומוגני. מכניסים לקירור עד להגשה

אופן ההכנה לסלט:

קורעים לחתיכות גסות את עלי החסה. בוזקים מהרוטב ומערבבים בעדינות.
מניחים בצלחות ההגשה ומפזרים מעל את פילה ההדרים, פלחי התפוחים והפקאנים ומגישים מיד.

סלמון אפוי
מצרכים:

400 גרם סלמון טרי חתוך ל-2 מנות של 200 גרם כל אחד
יין לבן
מלח ים
פלפל שחור גרוס
שמן זית
שעועית ירוקה
זוקיני

פירה תפוחי אדמה:

500 גרם תפוחי אדמה
מלח לפי הטעם
100 גרם מחמאה

אופן הכנה:

1. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך.
2. מסננים ומעבירים את תפוחי האדמה לקערה.
3. במחבת חמה ממיסים את המחמאה.
4. מועכים את הפירה עד לקבלת מחית חלקה ומוסיפים את המחמאה.
5. חותכים את הזוקיני והשעועית, ממליחים ומפלפלים עם פלפל גרוס, מלח ושמן זית ומקפיצים במחבת חמה.

הכנת הדג:

לוקחים 2 מנות של סלמון טרי נקי מאדרות וקשקשים .
ממליחים ומפלפלים ומיד צורבים עם שמן זית במחבת חמה.
כאשר על מניחים תחילה על הצד של העור ומוסיפים מעט יין.
לאחר צריבה של 2 דקות על להבה בינונית מוציאים את הדגים ומניחים במגש אפיה, אופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 8 דקות נוספות ומגישים.
יין דג סלמון אפיה סלט

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}