כ"א חשון התשפ"ה
22.11.2024
חסר תקדים

כ-150 בכירים בכלכלה העולמית השתתפו במפגש עם חטופות

אירוע חסר תקדים של משלחת מטה המשפחות לכנס הכלכלי העולמי בדאבוס: כ-150 מנכ"לים מהבכירים ביותר בכלכלה העולמית השתתפו במפגש עם חטופות ששבו משבי החמאס

כ-150 בכירים בכלכלה העולמית השתתפו במפגש עם חטופות
מבצע חרבות ברזל - היום הראשון צילום: צלמי פלאש90

נציגי חטופים שחזרו מן השבי ובני משפחות החטופים הגיעו לכנס הכלכלי העולמי בדאבוס, שוויץ. אמש בשעות הערב התקיים מפגש עם 150 מראשי החברות הגדולות בעולם. נילי מרגלית וסטלה ינאי, ששבו משבי החמאס, סיפרו למשתתפים על החטופים שהשאירו מאחור ועל הצורך הדחוף להגיע לעסקה שתחזיר אותם אותם הביתה לפני שיהיה מאוחר מידי. כמו כן, ריצ'ל גולדברג פולין שבנה הירש חטוף בעזה כאשר הוא קטוע יד, ביקשה מכל המשתתפים בעלי ההשפעה להפעיל את קשריהם בעולם על מנת לקדם עסקה מיידית וללא דיחוי.

בין המשתתפים: מנכ"ל פייזר אלברט בורלא, מנכ"ל אמזון אנדי ג'סי, מנכ"ל Dell מייקל דל, סגנית נשיא מטא ניקולה מנדלסון, אדם סליפסקי מנכ"ל AWS, מוריס לוי נשיא קבוצת פובליסיס העולמית, נגיד בנק ישראל אמיר ירון, סמנכ"לית הכספית של אלפאבית רות פורת, יוסי ורדי, אייל ולדמן, איתן סטיבה ורבים נוספים.

האירוע התקיים בהובלת חברת פלנטיר טכנולוגיות (Palantir) אשר הבעלים ומנכ"ל החברה אלכס קארפ הינו מהתומכים הגדולים בישראל בסיליקון ואלי, ובתמיכת שגרירת ישראל לאו"ם בז'נבה, מירב אילון שחר.

נילי מרגלית, שנחטפה מביתה בקיבוץ ניר עוז ושוחררה מהשבי: "כשנחטפתי, נלקחתי ישר לתוך מנהרה תת קרקעית שם הוחזקתי 55 ימים עד ששוחררתי. אבל רוב האנשים שהייתי איתם במנהרות, עדיין מוחזקים בעומקי המנהרות והם מפוחדים ופצועים. במקצועי אני אחות בחדר מיון ילדים, והבנתי שגם שם אני חייבת לעזור ולטפל בסובבים אותי. אבל בלי אספקה רפואית זו משימה כמעט בלתי אפשרית. בנוסף לפציעות ולחולי, אין מספיק אוויר לנשימה, אין מספיק אוכל ואין היגיינה בסיסית. הגוף כלכך חלש שכל מחלה יכולה להרוג אותך. דמיינו איך זה לגבר בן 80, בעל מחלת לב, שלא שומע ורואה טוב וישן על מזרון. אני עומדת כאן לפניכם היום בשביל להעיד על הגיהינום שחוויתי. אני כאן להשמיע את קולם: דברו וספרו את הסיפור שלהם וודאו שאתם עושים כל שביכולתכם כדי לקדם את שחרורם. החטופים יכולים למות כל יום! כל שעה היא מסוכנת עבורם".

מורן סטלה ינאי, שנחטפה ממסיבת הנובה ברעים ושוחררה משבי חמאס: "ב-7 באוקטובר נחטפתי מפסטיבל המוזיקה 'נובה' ובאותו רגע, איבדתי הכל: שליטה על החיים שלי, החופש שלי, הזהות שלי, העצמי שלי. אנחנו לא יכולים לקבל את האפשרות להיחטף לשבי מפסטיבל מוזיקה ולא לחזור ממנו כאפשרות נורמלית. כי אם לא כל החטופים יחזרו,כל אזרח בעולם צריך מעתה לפחד ללכת לרקוד בפסטיבלים! אני השתחררתי, אבל הבטחתי לחברים שהשארתי מאחור בשבי, שאעשה כל שביכולתי כדי להחזיר אותם. לצערי, אמש קיבלתי הודעה על רציחתם של שניים מחבריי שם, חברים שהייתי איתם ביחד בימים החשוכים בעזה. הטרוריסטים צופים בטלוויזיה מה שאומר שלכל מה שקורה בעולם יש השפעה מיידית על חיי היומיום של החטופים, ולכן אני פונה אליכם, אני מאמינה שאתם יכולים ללחוץ ולהוביל לסיום הסבל הזה".

נועם פרי, ביתו של חיים פרי שנחטף מביתו בקיבוץ ניר עוז ועדיין מוחזק בשבי חמאס: "אסור לנו להתייחס לאירועי ה7 באוקטובר כאל אירוע עבר, כי זה עדיין קורה ולא נגמר! 136 אנשים עדיין מוחזקים בשבי בתנאים איומים, חלקם עוברים תקיפות על בסיס יומי ויש לנו עדויות לכך. לפני 4 שבועות שוחרר סרטון על ידי חמאס בו רואים את אבא שלי אבל היום אני לא יודעת אם הוא עדיין בחיים. אנו שומעים על מהלכים לקראת עסקה פוטנציאלית המובלת על ידי קטאר וארה"ב, זה המאני טיים ואסור לפספס זאת. אנחנו צריכים אתם האנשים המשפיעים בעולם, בעלי הכוח. נסו לדמיין שזה האבא שלכם או הבת שלכם שנגררים מחדר השינה שלהם על ידי מחבלים ומוחזקים במנהרות בעזה כבר 103 ימים. מה הייתם עושים כדי להציל אותם?חטיפה ברברית של חמאס, עינויים של אזרחים חפים מפשע, הם מכשול להתקדמות ואם לא ננצח זאת ברמה העולמית, חמאס ייקח את האנושות כולה מאות שנים אחורה".

שגרירת ישראל לאו"ם בז'נבה, מירב אילון שחר: "מחבלי החמאס מחזיקים עדיין ב-136 חטופים ואנו פועלים בכל דרך אפשרית להחזרתם המיידית הביתה. כינוס דאבוס הוא הזדמנות לגייס ראשי חברות בינלאומיות להפעיל לחץ נוסף לשחרור כל החטופים".

אייל ולדמן, יזם ואיש עסקים ישראלי שביתו דניאל יחד עם בן זוגה נועם, נרצחו ב7 באוקטובר בפסטיבל המוזיקה ברעים: "החשיבות העליונה עבור ישראל היא להשיב את כל החטופים והיא עושה זאת על ידי משא ומתן אותו אנחנו מנהלים עם צדדים שלישיים ועם מספר צדדים ומדינות. כידוע בעולם העסקים, שיחות על משא ומתן טוב הן קשות מאוד וידועות במצב של הפסד-הפסד, מצב בו שני הצדדים מרגישים שהשאירו משהו על השולחן. אך לא משנה כמה כואב יהיה המחיר, אין מחיר לחייהם של החטופים בעזה, כואב ככל שיהיה, אנחנו חייבים לשאוף לעסקה עם משא ומתן".

מטה משפחות החטופים חמאס מלחמת חרבות ברזל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}