מהמטבח הבוכרי
מתכון לגוז'גוז'ה – מאפה במלית בשר
גוז'גז'ה - מאפה במלית בשר המגיע מהמטבח הבוכרי ומשלים כל סעודה לחגיגית ויוקרתית יותר, אם מתחשק לכם לפנק את האורחים בסעודת השבת, המנה הזו מתאימה במיוחד
גוז'גז'ה צילום: ניצה בן ישי
מתכון לגוז'גוז'ה – מאפה במלית בשר / ניצה בן ישי
המצרכים לגוז'גוז'ה – מאפה במלית בשר:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 5 כפות מיונז
- 1 כף מלח
- 1 כף חומץ
- 2 כוסות מים פושרים
למילוי:
- 3 בצלים קצוצים דק דק (עדיף לשים עם כפית מלח בקערה...זה יוצר סוג של כבישה)
- 1 ק"ג אנטריקוט או צלי כתף מס' 5 - הבשר צריך להיות חתוך דק דק.
- 100 ג' שומן כבש
- 3 בצלים קצוצים דק
- 2 כפות שמן
- 1 כפית כמון
- מלח
- פלפל שחור
ההכנה לגוז'גוז'ה – מאפה במלית בשר:
- בקערה, מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק רך ונעים
- מכסים את הבצק ומניחים בצד
- בינתיים מערבבים בקערה את כל מצרכי המלית
- מרדדים את הבצק לעלה דק
- מסמנים עם סכין ריבועים, בערך 8 ס"מ על 8 ס"מ
- מניחים מילוי בנדיבות וסוגרים
- מהדקים היטב מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום (אפשר גם קצח)
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 190° ואופים במשך כ 40 דקות , המאפה מקבל צבע זהוב.
- מוציאים מהתנור ומגישים כתוספת כארוחת צהריים או לסעודת השבת
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות