מתכון לסמבוסק במילוי חומוס ובצלים
מתכון נהדר לסמבוסק במלית חומוס ובצל שתוכלו לטגן או לאפות והתוצאה תמיד תצא מושלמת, מתאים כתוספת לארוחת צהריים או ערב
- חני לוין
- ה' שבט התשפ"ד
סמבוסק צילום: ניצה בן ישי
מתכון לסמבוסק במילוי חומוס ובצלים / ניצה בן ישי
המצרכים לסמבוסק במילוי חומוס ובצלים:
לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 כף שמרים
- 4 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כוס מים
למלית:
- 1/2 ק"ג גרגירי חומוס, שרויים במים לילה שלם ומבושלים עד לריכוך
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- מעט כמון
- מעט פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה לסמבוסק במילוי חומוס ובצלים:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד מניחים בצד למשך כ15 דקות
- בקערה מכניסים את כל מצרכי המלית וטוחנים הייטב בעזרת מקל בלנדר עד לקבלת עיסה אחידה
- מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים
- מניחים מהמלית על חצי עיגול ומקפלים לחצי, מהדקים הייטב מסביב בעזרת מזלג
ניתן לטגן או לאפות את הסמבוסק:
- בטיגון: מחממים מחבת עם שמן (לא עמוק) ומטגנים מכל צד עד להשחמה
- באפיה: יש להבריש תחילה את הסמבוסק בביצה טרופה ולפזר שומשום
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמה כ20 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות