מתכון מיוחד לימי החורף
שקשוקה חמה עם טונה סטארקיסט
מבטיחים, אתם תודו לנו: לקחנו שקשוקה, הוספנו טונה בשמן זית ולחם טרי וקיבלנו מנה מושלמת לימי החורף הקרירים. כשרות: בד"ץ עדה החרדית
- כתבה מקודמת
- ד' שבט התשפ"ד
סטארקיסט שקשוקה צילום: יח"צ
נכון, יש לא מעט מתכונים מעולים לשקשוקה, אבל אם עד היום לא הוספתם טונה לשקשוקה שלכם, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים. השילוב של רוטב עגבניות עם טונה הוא שילוב מנצח, וזה עוד לפני שהוספנו פנימה ביצים וטבלנו בלחם טרי. יש לכם עוד ספק מה תכינו היום למשפחה לארוחת הערב?
שלושה מרכיבי יסוד משפיעים על איכותה של טונה סטארקיסט: הנתח הטוב ביותר בטונה - פילה, תהליך ייצור קפדני ודייג בלב האוקיינוס.
מרכיבים:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בגודל בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 400 גרם עגבניות מרוסקות פחית
- 1 קופסא רסק עגבניות (קטנה)
- ¼ כוס מים רותחים
- 2 קופסאות טונה בשמן זית מסוננות
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 4 ביצים
להגשה:
- פטרוזיליה קצוצה
- לחם טרי
הוראות הכנה:
איך מכינים שקטונה - שקשוקה עם טונה?
- מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל 3-4 דקות להזהבה. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 דקות.
- מוסיפים את הטונה, מתבלים, מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות.
- עושים ברוטב ארבע גומחות ושוברים לתוך כל גומחה ביצה. מכסים את המחבת ומבשלים את השקשוקה בין 5 ל-8 דקות, או עד שחלבוני הביצה מתייצבים לרמה שאתם אוהבים.
- מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם לחם טרי בצד.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות