כ"ג חשון התשפ"ה
24.11.2024
בעקבות המתקפה על ישראל

התקריות האנטישמיות בארה"ב זינקו בכ-360%

בשלושת החודשים שחלפו מאז ה-7 באוקטובר, עקבה הליגה נגד השמצה אחר 60 תקיפות אנטישמיות ומעל 500 תקריות בקמפוסים. "האיום שחווה הקהילה היהודית בארה"ב הוא ברמה חסרת תקדים בהיסטוריה המודרנית", אמר ג'ונתן גרינבלט, מנכ"ל הליגה נגד השמצה

התקריות האנטישמיות בארה"ב זינקו בכ-360%
אגרוף צילום: pixabay

על פי נתונים ראשוניים שהתקבלו מהליגה נגד השמצה (ADL), בשלושת החודשים שחלפו מאז מתקפת ה-7 באוקטובר בישראל, מספר התקריות האנטישמיות בארה"ב עלה דרמטית, עם 3,283 תקריות שתועדו בין ה-7 באוקטובר 2023 וה-7 בינואר 2024. מדובר בעליה של 360% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, שבה נרשמו 712 תקריות.

הנתון הראשוני עבור שלושת החודשים הנ"ל גבוה מהמספר הכולל של תקריות אנטישמיות שנצפו מדי שנה בעשור האחרון, למעט השנה הקלנדרית 2022, שבה הגיע מספר האירועים הכולל לשיא היסטורי של 3,697. מאז ה-7 באוקטובר, התרחשו כ-34 תקריות אנטישמיות ביום בממוצע, מה שמציב את 2023 כמועמדת להיות השנה עם מספר התקריות האנטישמיות הגבוה ביותר שכוונו נגד יהודים, מאז החלה הליגה נגד השמצה לעקוב אחר נתונים אלה בסוף שנות ה-70 של המאה העשרים.

"האיום שחווה הקהילה היהודית בארה"ב הוא ברמה חסרת תקדים בהיסטוריה המודרנית", אמר ג'ונתן גרינבלט, המנכ"ל העולמי של הליגה נגד השמצה. "מזעזע לחשוב שתיעדנו יותר מעשים אנטישמיים בשלושה חודשים מכפי שאנו מתעדים על פי רוב במהלך שנה שלמה".

על פי המרכז לחקר קיצוניות של הליגה נגד השמצה, שאוסף דיווחים ועוקב אחר נתוני התקריות האנטישמיות, 3,283 האירועים האנטישמיים הללו נחלקים לקטגוריות הבאות:

60 אירועי תקיפה פיזית.

553 אירועי השחתת רכוש.

1,353 אירועי הטרדה מילולית או כתובה.

1,317 עצרות, שכללו רטוריקה אנטישמית, ביטויי תמיכה בטרור נגד מדינת ישראל ו/או אנטי-ציונות.

"בשעה קשה זו, האנטישמיות מתפשטת ועוברת מוטציות מדאיגות באופיין", המשיך גרינבלט. "מתקפת השנאה הזו כוללת עלייה דרמטית באיומי סרק על הטמנת פצצות, שמשבשים את מהלך התפילות בבתי הכנסת וזורעים פחד בקרב קהילות יהודיות ברחבי המדינה".

מתוך כל האירועים הנ"ל, לפחות 505 תקריות התרחשו בקמפוסים של מכללות, וכ-246 תקריות נוספות דווחו במערכת החינוך - כולל גני ילדים, בתי ספר יסודיים ותיכוניים. לפחות 628 תקריות דווחו נגד מוסדות יהודיים, כגון בתי כנסת ומרכזים קהילתיים. ניתן לייחס כשני שליש מכלל האירועים ישירות למלחמה בין ישראל לחמאס.

הדיווחים שקיבלה הליגה נגד השמצה לאחרונה, על תקריות אנטישמיות, כללו:

4 בינואר - משחק כדורסל בבית ספר תיכון בניו יורק בוטל לאחר שקללות אנטישמיות הוטחו בשחקני הקבוצה היריבה.

3 בינואר - גלויות אנטישמיות נשלחו לכל חברי מועצת העיר ניובריפורט, מסצ'וסטס ולראש העירייה. הגלויות נשאו קריקטורה אנטישמית ונכתבו בשפה שלפיה "השואה מעולם לא התרחשה".

3 בינואר - משטרת שיקגו מסרה כי 40 או 50 פריטי תעמולה אנטישמית נמצאו על מספר מכוניות בשכונת אנדרסונוויל.

3 בינואר - לפחות ששה בתי כנסת באזור סן דייגו קיבלו איומים בשל הודעה אלמונית אודות פצצות שהוטמנו באותם מבנים. בתי הכנסת המקומיים נמנו בין 91 בתי תפילה יהודיים ברחבי קליפורניה, שהוגדרו כמטרות באותו היום.

1 בינואר - נער שלבש סווטשרט של צה"ל הוטרד בקניון "החלום האמריקאי" שבמזרח ראת'רפורד, ניו ג'רזי. התוקף דחף את הנער ואמר לו: "למען שחרור פלסטין".

1 בינואר - אישה מ-פורטנלד, אורגון, נעצרה בשיקגו בגין פשעי שנאה והשחתה פושעת לאחר שצלבי קרס נמצאו על קירותיהם של בתי ספר ובתי עסק יהודיים רבים.

23-24 בדצמבר - שני מועדוני אוכל באוניברסיטת פרינסטון הושחתו באמצעות גרפיטי פרו-פלסטיני ואנטי-ישראלי, כולל מילים אנטי ישראליות עם קללות.

21 בדצמבר - חברת אמזון השעתה עובד שהכניס פתק ובו רשום "מוות לציונים" לתוך חבילה שנשלחה ללקוח.

20 בדצמבר - משטרת פניקס, אריזונה, מסרה כי מסמכים אנטישמיים נמצאו באתר שבו הוצתו וניזוקו בתי עסק רבים.

19 בדצמבר - מתקפה של התראות שווא שנשלחו אל צוותי החירום כלפי כ-200 מוסדות יהודיים במהלך סוף שבוע אחד, במה שנראה כמאמץ מרוכז ומשולב מצד ישות מחוץ לארה"ב, כך על פי מקורות ב-FBI (לשכת החקירות הפדרלית של ארה"ב).

אנטישמיות ארצות הברית אנטישמיות תקיפה אנטישמית מלחמת חרבות ברזל ארגון הליגה נגד השמצה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}