י"ח חשון התשפ"ה
19.11.2024

פינת אוכל • צפו: מתכוני פטה כבד ופילה בקר על הגריל

תוכנית הבישול המיוחדת של 'בחדרי חרדים' חוזרת • השף של מסעדת סומסה מציג את מתכון הבית לפטה כבד עם ערמונים, בצלים ויין אדום, ומתכון מפתיע לפילה בקר על הגריל עם ירקות קלויים על מצע פירה • בתיאבון!

פינת אוכל • צפו: מתכוני פטה כבד ופילה בקר על הגריל
סטייק על האש צילום: קובי הר צבי

פינת אוכל • צפו: מתכוני פטה כבד ופילה בקר על הגריל

פטה כבד
מצרכים:

500 גרם כבדי עוף נקיים וצלויים
150 גרם ערמונים קלופים
2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות
1/2 כוס יין אדום יבש
3 כפות דבש תמרים
1 כפית סוכר חום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל.
2. כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים כפית סוכר חום ומקרמלים.
3. מוסיפים את כבדי העוף, הסילאן, הערמונים והיין האדום ומביאים לבעבוע.
4. מצמצמים את היין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5. מעבירים הכל למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
6. את הממרח שקיבלנו מעבירים דרך מסננת בעזרת מרית לקבלת ממרח קרמי ועדין ומניחים לקירור.
7. את הפטה מכניסים לשקית זילוף ומגישים על מצע טוסטונים בליווי ריבה.

פילה בקר
מצרכים:

500 גרם פילה בקר
שמן זית
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מלח גס לפי הטעם

ירקות קלויים:
פלפל אדום
פלפל צהוב
זוקיני
חציל

פירה תפוחי אדמה:
500 גרם תפוחי אדמה
מלח לפי הטעם
100 גרם מחמאה

אופן הכנה:

1. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך.
2. מסננים ומעבירים את תפוחי האדמה לקערה.
3. במחבת חמה ממיסים את המרגרינה.
4. מועכים את הפירה עד לקבלת מחית חלקה ומוסיפים את המחמאה.
5. חותכים את הירקות, ממליחים ומפלפלים עם פלפל גרוס, מלח ושמן זית.
6. צורבים במחבת פסים חמה או מניחים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 8 דקות.
7. בעזרת סכין חותכים את הפילה לקבלת 2 מנות שוות, ממליחים ומפלפלים עם פלפל גרוס, מלח ושמן זית.
8. מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ-2 דקות מכל צד.
9.מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל-4 דקות נוספות.

בתאבון!
בישול אוכל מסעדה וידאו מגזין

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}