מתכון ללחמניות פפיון נדירות | כך יוצרים אותן • צפו
מתכון לבצק נהדר לחלות או לחמניות עם סרטון הדרכה להכנת לחמניות פפיון נדירות שתוכלו להפתיע בכל סעודה חגיגית
- נועם זיגדון
- כ"ב טבת התשפ"ד
לחמניות פפיון נדירות צילום: נועם זיגדון
מתכון ללחמניות פפיון נדירות / נועם זיגדון
זמן ההכנה: 120 דקות. זמן אפייה: 25 דקות.
המצרכים ללחמניות פפיון נדירות:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 1 ק"ג קמח לבן או מלא
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 2+1/2 כוסות מים פושרים
- 1/4 כוס שמן
אופן ההכנה ללחמניות פפיון נדירות:
- מניחים בתחתית קערה את השמרים, הסוכר, כוס מים וכף קמח ומערבבים
- מוסיפים מעל את הקמח, המלח ויתרת המים ולשים היטב, מוסיפים את השמן, ולשים שנית עד לקבלת בצק אחיד.
- מתפיחים במשך שעה ומורידים אוויר, מתפיחים פעם שניה עוד 15 דקות.
- מחלקים את הבצק לכדורים וכל כדור מרדדים לעיגול.
- הכנת צורת הפפיון. קרדיט: נועם זיגדוןאופן הכנת הפפיון - נועם זיגדון
- יוצרים צורת פפיות / קולעים חלות ומתפיחים שוב בתבנית, מברישים בביצה טרופה מעורבבת בחצי כף מים ומפזרים שומשום/ קצח/ פרג ירקות ועוד ...
- מכניסים לתנור שחומם מראש על חום בינוני - 180 מעלות למשך כ- 25 דקות.
- מוצאים מהתנור ומצננים.
בהצלחה רבה ובתאבון
כיצד אומרים ברכה אחרונה? היכנסו לנוסח המלא של הברכה
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות